Bolt: Hallom, amit mondasz, de mi van?

2017.08.07. 11:21

Usain Boltot kiakasztotta egy újságíró, aki arra kérdezett rá, miért lettek olyan gyengék az időeredmények 100 méteres síkfutásban a világbajnokságon.

Az érmesek sajtótájékoztatóján a győztes Justin Gatlint kapta azt a kérdést, hogy a tíz másodpercen kívüli és azoknál csak néhány századdal jobb idők az erősebb doppingellenőrzésnek köszönhetőek-e. Az újságíró rámutatott, míg a 2015-ös pekingi vb-n 21 tíz másodpercen belüli idő volt, addig Londonban csak hét.

Bár Gatlin kapta a kérdést, Bolt közbevágott.

„Hogy mi? Miről beszél? Hallom, amit mond, de akkor is azt mondom: mi van? Először is, azt gondolom, hogy ez nagyon tiszteletlen mindenkivel szemben, aki itt van. Bizonyítottunk, keményen dolgoztunk. És ahogy mondtam is, Justin évek óta ezt csinálja újra és újra, bizonyított magának, ahogy én is bizonyítottam magamnak számtalanszor. A fiatal srácok, akik most jönnek fel, mint Coleman, nagyszerűek, és megmutatták a világnak, hogy nagy atléták lesznek. Van, amikor sérülés szól közbe, néha meg nem mennek olyan simán a dolgok, ahogy akarod. Szembeszél lehet, és még egy csomó más faktor is. Igen, lassú futás volt, de mi mindannyian kiálltunk itt, és mindenkinek egy igazi show-t nyújtottunk."