Egy dobással vb-döntős a húszéves magyar kalapácsvető

2017.08.09. 20:48

Egy magyar már biztosan lesz a férfi kalapácsvetés döntőjében az atlétikai világbajnokságon. Halász Bence elsőre megdobta a selejtezőszintet.

Az idén egyéni csúcsot dobó és U23-as Európa-bajnokságot is nyerő Halász Bence Londonban az A selejtezőcsoportba került. Az esős és hideg idő nem ideális a kalapácsvetéshez sem, de a húszéve Halászt nem hozta zavarba. Első kísérletével túlszárnyalta a selejtezőszintet, az elvárt 75,50-nél hat centivel dobott nagyobbat, amivel a 12 fős döntőbe került.

„Én vagyok a mezőny legfiatalabbja, még csak most lettem húsz. Ez az első nagy versenyem, eléggé izgatott vagyok, hogy itt lehetek. Nagyszerű olyan bajnokok ellen dobni, mint Fajdek, de az én idoljaim a magyar Gécsek Tibor és Murofusi Kodzsi" – nyilatkozta Halász, aki végül negyedik lett az A csoportban.

Azz olimpiai bajnok Pars Krisztián a B csoportban versenyzett, de nem sikerült megdobnia a szintet, csak 74,08-ig jutott, ezzel csak a 14. lett.

Női 3000 méter akadályon Gyürkés Viktóra indult, de nem sikerült neki a döntőbe jutás. A harmadik előfutamban a tizedik lett, egyéni legjobbjától elmaradva 9.52.66-tal ért célba. Összesítésben a 27. lett.