Hordágyon vitték el a gátba zuhanó gátfutót

000 RG98Z
2017.08.11. 18:44

Egy szerencsétlen botlás okozott riadalmat a londoni atlétika vb-n a női 100 gát egyik előfutamában, amikor a Trinidad és Tobagó-i Deborah John furcsán esett neki az ötödik gátnak.

John a negyedik és ötödik gát között lépett rosszul, aláfordult a bal bokája, innen esett neki látványos mozdulattal a gátnak. Az esés után sokáig nem mozdult, nagyon óvatosan helyezték át a hordágyra, majd vitték le a pályáról. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi a baja, vagy milyen komoly a sérülése.

John az utolsó pillanatban került a vb-indulók közé, eredetileg nem futott kvalifikációs időt, de végül bekerült a 40 legjobb közé.

Nem John bukása volt az egyetlen szokatlan esemény az előfutamokban, a második selejtező után a hollandok nyújtottak be óvást, szerintük ugyanis Eefje Boonshoz továbbjutó helyen ért hozzá a haiti Mulern Jean, amitől kiesett a ritmusból, és ezért nem jutott tovább. A felvételek elemzése után a bírók úgy döntöttek, hogy nem volt komoly befolyással Jean a holland futására, így elutasították a kérést.

Az előfutamokat a világcsúcstartó Kendra Harrison nyerte 12.60-as idővel.