Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Miért nem segített senki a földön szenvedő maratonistának?

2017.09.28. 14:19

A Kenyai Atlétikai Szövetség (AK) hivatalos levélben kérte számon a Varsó Maraton szervezőit, hogy miért nem nyújtottak azonnal orvosi segítséget a céltól 800 méterre összeeső Recho Kosgeinek.

A női versenyben három perccel vezető Kosgei rosszul mérhette fel az erejét, a célhoz közeledve összeesett és képtelen volt felállni, nem tudta uralni a testét.

Percek teltek el, mire valai egyáltalán foglalkozni kezdett vele. A férfi mezőnyben tizedikként végző Marek Hladik próbálta meg felsegíteni a futónőt. Egy kis idő múlva azonban ő is ott hagyta, valószínűleg Kosgei mondhatta neki, hogy hagyja.

A videó nyugtalanító képsorokat tartalmaz!

Az AK alelnökét, Paul Mutwiit sokkolta, hogy nem volt egészségügyis a közelben, annak ellenére, hogy a varsói maraton a Nemzetközi Atlétikai Szövetség bronz minősítésével rendelkezik.

A szervezők azzal védekeztek, hogy azért nem nyújtottak azonnal segítséget, mert a szabályok szerint, ki kell zárni azt a futót, aki külső segítséget fogad el. Jaroslaw Zakrzewski azt mondta, nem látták, hogy fel akarta volna adni a kenyai. Nem akarták, hogy Kosgei minden aznapi erőfeszítése pocsékba menjen, de a rendezők a közelében voltak és azonnal értesítették a mentőket, ahogy látták szenvedéseit. Mutwii viszont azt mondta, hogy Kosgei többször is próbált jelezni a kezével, a videón láthatóak is erre utaló mozdulatok.

A futónő menedzsmentje azt közölte, feltehetőleg kiszáradás miatt került Kosgei riasztó állapotba, 30, 35 és 40 kilométernél sem vett fel frissítőt.