Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csőbe húzták a maraton élbolyát, megérte lemaradni

2017.10.23. 17:24

Eyob Gebrehiwet példája is azt mutatja, hogy nem kell feltétlenül végig az élen futni ahhoz, hogy valaki megnyerjen egy versenyt. A Velence Maratonon az élbolyt elirányították a felvezető motorosok, és mire rájöttek a tévedésre, már késő volt, a második csoport a helyes úton haladva behozhatatlan előnybe került.

Nagyjából 25 kilométerig minden rendben volt, egy hatfős boly egyperces előnnyel haladt a győzelem felé, de ekkor rossz útra terelték őket. Beletelt egy kis időbe, míg erre rájöttek, sorban fordultak meg a futók, de ekkor már verve voltak. A közel 700 méteres ráadás sok lett, mikor visszatértek a hivatalos pályára, a második csoport vezetett egy perccel. 

Itt futott Gebrehiwet is, aki végül a többieket leszakítva, 2:12:16-tal győzött. Az Eritreából honosított olasz lett 1995 után az első hazai győztes.