Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Húszéves futóvilágcsúcs dőlt meg

2018.01.20. 15:44

Húsz éve fennálló világrekordot döntött meg 60 méteres síkfutásban az amerikai Christian Coleman. A 21 éves futó a clemsoni versenyen 6,37-es idővel győzött. A korábbi világekordot Maurice Green tartotta, először 1998-ban futott 6,39-et, majd három évvel később is beállította saját csúcsát.

Coleman korábbi legjobb ideje 6,45 volt, amihez már az előfutamban nagy közel futott, a 6,47 után sejthető volt, hogy még tud javítani. A világcsúcsa egyelőre még hivatalos. 

„Még most sem hiszem el. Ez volt a szezonnyitója, teljesen váratlan volt. Beszéltünk egy kicsit a döntő előtt, ahogy mindig, mondtam neki. Nyugodtan, nyomás nélkül, engedd, hogy a futás magától menjen. Ez lett az eredménye" – idézte a BBC Coleman edzőjét, Tim Hallt.

Coleman neve tavaly nyáron lett igazán ismert, amikor a világbajnokság 100 méteres döntőjében Usain Boltot is megverve második lett. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?