Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Másodszor futott maratont életében, ezüstérmes lett a legöregebb versenyen

2018.04.17. 14:34

Dupla meglepetés született a nőknél a hétfői Boston Marathonon, hiszen egyrészt Desiree Linden 1985 óta az első amerikai nő lett, aki nyerni tudott, mögötte pedig a sehol sem jegyzett, teljesen amatőr Sarah Sellers ért célba. A férfiak szintén meglepő versenyéről pedig itt írtunk.

Sellers olyannyira amatőr, hogy ez volt élete második maratonja – az viszont elég jól sikerült, Utahban nyert is, azzal kvalifikálta magát a maratonok között legrégebben rendszeresen megrendezett Boston Marathonra –, és indulni is csak azért indult, mert az öccse már nevezett, és mellé társult be.

A hétköznapokon nővérként dolgozó Sellers reggel 4-kor kel, hogy a munkája előtt be tudja iktatni az edzéseket. A Boston Marathonon támogató és ügynök nélkül állt rajthoz, így lett második.

Sellers ráadásul a célba érésig nem is tudta, hogy a második helyen halad, fogalma sem volt, hányadikként ért be, úgy kérdezgette a versenybírókat, hogy milyen helyezéssel zárt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?