Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Boston Marathon hősének elege lett az amatörizmusból

2018.04.19. 12:48

Kavaucsi Juki, a Boston Marathon férfi versenyének meglepetésgyőztese azt tervezi, hogy a jövőben feladja iskolai állását és profi hosszútávfutó lesz.

A 31 éves atléta egy éven belül szeretne teljes egészében a maratonfutással foglalkozni, mivel eddig munka mellett szabadidejében, edző és menedzser nélkül készült a versenyekre. Hozzátette, hogy az elsőnek járó 150 ezer dolláros fődíj hozzájárul ahhoz, hogy terveit megvalósíthassa.

„Az anyagi problémáim megoldásában nagyon sokat segít a nyeremény" – ismerte el Kavaucsi, aki legfőbb céljának a 2:08:13 órás egyéni csúcsa megdöntését nevezte.  „Már öt éve nem tudtam javítani. Ezért is van arra szükségem, hogy megváltoztassam magam körül a dolgokat."

A világ egyik legrangosabb versenyén hétfőn Kavaucsi volt az, aki a legjobban alkalmazkodott a hideg, szeles, esős időhöz, így meglepetésre 2:15:58-as idővel megnyerte a Boston Marathont.

Kavaucsi olimpán még nem indult, azt tervezi, hogy a 2020-as tokiói olimpián lesz erre lehetősége.

(MTI)