Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Meghalt a London Marathon egyik futója

2018.04.23. 13:09

Meghalt a vasárnap rendezett London Marathon egyik amatőr futója, a 29 éves Matt Campbell 36 kilométernél esett össze, kórházban sem tudták megmenteni az életét.

Campbell sokat vállalt, két héten belül második maratonját futotta. Április 8-án Manchesterben teljesített 42 kilométert. Az idei londoni maratonon sokakat megviselt a szokatlanul nagy meleg, ez is közrejátszhatott a férfi halálában.

Campbell a vasárnapi maratonját 18 hónappal korábban meghalt apjának ajánlotta. Ugyanakkor adományokat is gyűjtött sérült gyermekek számára is, több mint 2600 fontot sikerült is neki összehoznia.

A férfi ismert figura volt, a Masterchef című főzőversenyes műsorban az elődöntőig jutott.

A London Marathont a férfiaknál a kenyai Eliud Kipchoge nyerte 2:04:17-es idővel, fél perccel verte az etióp Tola Kitatát, és két perccel Mo Farah-t, aki 2:06:21-gyel új brit csúcsot futott a nagyon erős tempóval induló versenyen. Kipchoge harmadszor nyert Londonban, újabb győzelemmel bizonyította, hogy minden idők legnagyobb maratonfutója. Tíz indulásából eddig kilencszer nyert.

A nőknél a világcsúcsot célozták meg, de a tavalyi győztes Mary Keitany-nak sem jött jól a meleg. Végül csak az ötödik hely jött össze neki. A győzelmet a kenyai Vivian Cheruiyot szerezte meg 2:18:31-es idővel.