Árpád
-2 °C
3 °C

Túl magas akadályt kaptak a nők, verseny közben jött a barkácsolás

2018.06.08. 14:45

Az oslói Gyémánt Ligán a női 3000 méteres akadályfutás résztvevői azzal szembesültek, hogy az egyik akadály jóval magasabb a többinél. A rendezők nem fújták le a futamot, közben próbálták meg helyrehozni a hibájukat.

A férfiaknál a szabályok szerint az akadályok 91,44, míg a nőknél 76,2 centiméteresek. Oslóban valamiért az előbbi magasságúból is feltettek egyet a pályára. A futók természetesen már az első körben észlelték a különbséget. A mezőny eleje még vette az akadályt, de a hátul érkezőknek már voltak problémáik, a jamaicai Aisha Praught beleszaladt majd átmászott rajta, a vb-ezüstérmes Courtney Freirchnek is le kellett lassítania.

A világbajok Emma Coburn az akadályvétel után egyből integetni és kiabálni kezdett a tribün felé, hogy nincs rendben a gát.

A szervezők azonnal nem tudtak reagálni, még a második körben is a magas gáton ugrottak át a versenyzők. Csak akkor intézkedtek, amikor Coburn férje és edzője, Joe Bosshard jelezett nekik. A harmadik körre félmegoldás született, csak az egyik oldalán tudták leengedni a helyes magasságra. A negyedik körtől aztán már rendben volt minden.

A futamot a kenyai Hyvin Kiyeng nyerte 9:09.63-mal, második Coburn lett 9:09.70-nel, Daisy Jepkemei 9:16.87-tel futott be harmadikként.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?