Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Ünnepelni már úgy tud, mint Bolt az idei leggyorsabb százas

2018.06.23. 13:24

A húszéves Noah Lyles a világ idei legjobbjával, 9, 88 másodperccel nyerte a százméteres síkfutást az Egyesült Államok bajnokságán.

Az előfutamokban leggyorsabb, 9,89-et futó Mike Rodgers el sem jutott a döntőig, sérülés miatt már az elődöntőt sem vállalta. Rajta kívül is voltak nagy hiányzók, a tavalyi vb első és második helyezettje, Justin Gatlin és Chrisian Coleman sem indult Des Moinesben.

A mezőny azért így sem volt rossz, Lyles csak két századdal tudta megverni a 60 méteren vb-3. Ronnie Bakert.

Lyles sikere így is kisebb meglepetés, mert ő elsősorban kétszázasként tekint magára. Idén abban a számban is ő volt eddig a leggyorsabb, 19,69-et futott a múlt hónapban.

„Most bizonyítottam itt a nagykutyákkal, megpróbálok olyan naggyá válni, mint amilyenek ők. Ne tévesszen meg senki, szeretem a kétszáz métert, de szeretek közéjük tenni néhány száz métert is."

A sprinter a befutó után elég nagy ünneplést csapott, majdnem olyan jól játszik a nézőkke, mint Usain Bolt. mindig előre készül valamivel, most a Hihetetlen család című animációs filmhez öltözött és egy jó kis robottáncot is elnyomott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?