Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Képtelenség volt dönteni, kié a 400 gát a győri ifi Eb-n: 2 arany lett, egyik magyar

2018.07.09. 09:32

A Győrben rendezett U18-as atlétikai Európa-bajnokság egyetlen magyar aranyérmét a 17 éves Huller Dániel szerezte 400 méteres gátfutásban. A döntője elég emlékezetes lett, még a célvonalon sem vezetett, holtversenyben, ezredmásodpercre azonos idővel lett Európa-bajnok a francia Martin Fraysse-szal.

Fraysse elég erősen kezdett, száz méter után már látványosan ő vezetett, még az utolsó gáton is előnyben volt, de ekkor jött a mezőnyben legrosszabbul rajtoló, de a második kétszázat jobban beosztó magyar futó és lépésről lépésre közeledett a franciához, majd bedobta magát a célba. Elsőre is nehéz volt eldönteni, hogy melyikük ért be hamarabb, de Huller úgy érezte, ő nyert, el is kezdett ünnepelni.

Tényleg Európa-bajnok lett, de a célfotó azt hozta ki, hogy Fraysse ezredmásodpercre ugyanannyit futott (az atlétikában amúgy századokra mérnek). Mindkettejüknek 50,630-at mértek, ez egyben Európa-bajnoki csúcs is. Huller pedig saját országos csúcsát javította tovább.

A gátasnak elég jól sikerült a formaidőzítése, három héttel ezelőtt futott korosztályos magyar rekordját (51,85) több mint egy másodperccel tudta megjavítani.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?