Kihagyja az Eb-t a világbajnok magyar súlylökőnő

2018.07.18. 10:09

Amint az várható volt, a súlylökő Márton Anita nem indul az augusztus 6-án kezdődő berlini Európa-bajnokságon.

"Sajnos le kellett mondanom az augusztusi Európa-bajnokságot" - nyilatkozta a Digi Sport híradójának a magyar atlétika első világbajnoka, aki sérülése miatt már a Gyulai Memorialon sem tudott indulni. Mostanra biztossá vált, hogy a sikeres 2019-es folytatás érdekében a teljes idei szezont kihagyja.

"Nagyon nehéz volt meghozni ezt a döntést, hiszen az elmúlt 18 évben, amióta atletizálok, még nem volt olyan komolyabb sérülésem, ami hátráltatta volna a felkészülésemet. De szerencsém van, mert mind a békéscsabai klubom, mind az atlétikai szövetség támogatott, és biztattak, hogy ezt az évet inkább hagyjam, és a következő évre készüljek" - mondta Márton Anita, aki az MTI-nek nyilatkozva már július 9-én jelezte, hogy kevés az esély az Eb-részvételére.

Márton Anita az elmúlt években fantasztikus sorozatot produkált: 2014-ben bronzérmet szerzett a zürichi szabadtéri Európa-bajnokságon (19,04 m - országos csúcs), 2015-ben első lett a prágai fedettpályás Eb-n (19,23 m - ocs), negyedik a pekingi vb-n (19,48 m - ocs). Tavalyelőtt ezüstöt nyert a fedett vb-n (19,33 m - ocs) és a szabadtéri Eb-n is, majd a dobogó harmadik fokára állhatott fel a riói olimpián (19,87 m - ocs). Tavaly újabb fedett Eb-aranyat szerzett, a londoni szabadtéri vb-n pedig ezüstérmet. Idén márciusban országos csúccsal (19,62 m) lett világbajnok a birminghami fedett vb-n. (MTI)  • Tippek
  • Bankszámla