Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Autóbalesetben meghalt a 28 éves világbajnok gátfutó

2018.08.08. 10:05 Módosítva: 2018-08-08 10:20:11

Szülőhazájában, Kenyában autóbalesetben életét vesztette Nicholas Bett, a 400 méteres gátfutás korábbi világbajnoka, a 28 éves atléta haláláról az Independent számolt be. A baleset szerda reggel történt, a világbajnok atléta egy nappal korábban még a Nigériában rendezett Afrika-bajnokságon szerepelt. A halálos balesetről szóló hírt a család jelentette be, és az ország rendőrfőkapitánya is megerősítette.

Nicholas Bett
Nicholas Bett
Fotó: Dylan Martinez / Reuters

A kenyai atlétikai szövetség az alábbi közleményben számolt be a tragikus hírről:

„Fájdalommal értesültünk róla, hogy egyik legkiválóbb atlétánk hirtelen elhunyt. Nicholas Kiplagat Bett a 2015-ös világbajnokság győztese volt 400 méteres gátfutásban, és Kenyát képviselte a most befejeződött Afrika-bajnokságon. Osztozunk a család és az atléták közösségének fájdalmában."

Bett edzője, Vincent Mumo a baleset körülményeiről azt mondta, hogy az atléta a SUV-ját vezette, amikor a jármű az úthibák miatt felborult, majd a tengelye körül többször is átfordulva letért az útról. A baleset Kenyának abban a régiójában a történt, ahol a magaslati felkészüléseket tartják.

Nicholas Bett 2015-ben, Pekingben nyert világbajnoki címe történelmi jelentőségű volt Kenyában, mivel a hosszabb távokon atlétikai nagyhatalomnak számító ország első világbajnoki aranyérme volt 800 méternél rövidebb távon.

A vb-győzelem mellett Bett az afrikai kontinensbajnokság kétszeres éremszerzője volt. Világbajnoki sikerét követően a 2016-os pekingi olimpián a 400 méteres gátfutás esélyesei közé tartozott, de a selejtezők során az utolsó gáton elbotlott, és kizárták a versenyből.