Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem akartam az a lány lenni a neten, aki a céltól öt méterre esik össze

2018-08-08T193505Z 877886203 UP1EE881IEGER RTRMADP 3 EUROPEAN-CH
2018.08.09. 11:07

A berlini atlétikai Európa-bajnokság női tízezer méteres síkfutásában a kenyai származású Lonah Chemtai Salpeter nyert, de mégsem az ő győzelmét lassították vissza újra és újra az Olimpiai Stadion kivetítőin még órákkal később is, hanem a célba magát másodikként bevonszoló holland Susan Krumins szenvedését.

A 2014-ben ötezer méteren Eb-harmadik holland nagyot küzdött, végig próbált Salpeterre tapadni. 5600 méter után már csak ők ketten voltak elöl. Később Krumins is leszakadt kicsit, 3-4 másodperces hátránnyal követte az izraelit. Az utolsó körön sem tudott újítani, sőt egyre inkább a túlélésről szólt neki a verseny. A záró száz méterre teljesen elmerevedett, egyre inkább előredőlt, szögletessé váltak a lépései, attól lehetett tartani, hogy bármelyik pillanatban eleshet. Végül valahogy kibírta a célvonalig, utána roskadt össze. Még ketten sem tudták talpra állítani. 

„A végére teljesen megtörtem, minden elhomályosodott a szemem előtt. Csak arra gondoltam: ugye még nem veszítettem el az érmemet? Attól féltem, hogy elesek és Youtube-szenzáció leszek. Nem akartam az a lány lenni a neten, aki öt méterre összeesett a célvonaltól. De szerencsére nem adtam fel, és végül minden jól alakult. Nagyon büszke vagyok erre" – idézte Kruminst a holland Nos. 

A futónő elmondta: a végére görcsöt kapott, és csak az lehetett a célja, hogy a mögötte jövő ellenfeleitől tartsa a távolságot, nem volt már esélye felfutni Salpeterre.