Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Baji Balázs Európa-bajnoki döntőt fut 110 gáton

000 18A399
2018.08.10. 19:30

Baji Balázs az elődöntőjében második helyet szerezve bejutott a berlini Európa-bajnokság 110 méteres gárfutásának döntőjébe. 13,41 másodperces időt ért el.

Bajinak ez volt az első futása az Eb-n, korábban elért időeredményei miatt kiemelt volt, egyből az elődöntőben kezdhetett. A idei európai ranglistán 13,27-es idejével a negyedik helyre került. 

A magyar gátas két évvel ezelőtt ezüstérmes volt az amszterdami Európa-bajnokságon, tavaly világbajnoki bronzérmet szerzett Londonban, idén is éremesélyes. 

"Úgy áltam föl, hogy hoznom kell a második helyet, de megengedhetek magamnak egy kis tartalékot. Az eleje valóban kicsit lassabbra sikerült, éreztem, hogy a második helyem nem teljesen biztos, és akkor vissza kettő padlógázzal kicsi eljöttem a többiektől. Szerencsére van annyi tapaszalat és erő bennem, hogy ezt meg tudtam oldani. Az időeredményekkel nem spekuláltam, a második helyet céloztam meg. A döntőbe jutás mindig egy stressz, hiába jöttem a negyedik legjobb idővel, vagy vagyok meghatározó alakja a gátfutásnak.Szomorkodva már nem fogok hazamenni, Európa-bajnoki döntőt futok, sorozatban harmadszor. Ha a döntőben egy 13,20-zel kezdődő időt futok, azzal már elégedett leszek." – nyilatkozta elődöntője után Baji Balázs.

A 110 gát döntőjét 21:35-kor rendezik.

(Borítókép:  John Macdougall / AFP)