Baji Balázs Európa-bajnoki döntőt fut 110 gáton

000 18A399
2018.08.10. 19:30

Baji Balázs az elődöntőjében második helyet szerezve bejutott a berlini Európa-bajnokság 110 méteres gárfutásának döntőjébe. 13,41 másodperces időt ért el.

Bajinak ez volt az első futása az Eb-n, korábban elért időeredményei miatt kiemelt volt, egyből az elődöntőben kezdhetett. A idei európai ranglistán 13,27-es idejével a negyedik helyre került. 

A magyar gátas két évvel ezelőtt ezüstérmes volt az amszterdami Európa-bajnokságon, tavaly világbajnoki bronzérmet szerzett Londonban, idén is éremesélyes. 

"Úgy áltam föl, hogy hoznom kell a második helyet, de megengedhetek magamnak egy kis tartalékot. Az eleje valóban kicsit lassabbra sikerült, éreztem, hogy a második helyem nem teljesen biztos, és akkor vissza kettő padlógázzal kicsi eljöttem a többiektől. Szerencsére van annyi tapaszalat és erő bennem, hogy ezt meg tudtam oldani. Az időeredményekkel nem spekuláltam, a második helyet céloztam meg. A döntőbe jutás mindig egy stressz, hiába jöttem a negyedik legjobb idővel, vagy vagyok meghatározó alakja a gátfutásnak.Szomorkodva már nem fogok hazamenni, Európa-bajnoki döntőt futok, sorozatban harmadszor. Ha a döntőben egy 13,20-zel kezdődő időt futok, azzal már elégedett leszek." – nyilatkozta elődöntője után Baji Balázs.

A 110 gát döntőjét 21:35-kor rendezik.

(Borítókép:  John Macdougall / AFP)