Szilvia
5 °C
16 °C

Mit csináljon tízezer ember, ha beszorul a vihar miatt? Legjobb, ha bulizik

2018.08.10. 14:45

Az elmúlt héten Berlinben is legalább évtizede nem látott hőség volt, 33-37 fokokat mértek napközben, aztán egy csütörtök esti vihar elfújta az egészet. Az atlétika Európa-bajnokság versenyei is pont akkor fejeződtek be, mire nagy széllel megérkezett az eső. A 100 méteres gátfutás döntősei is már zuhogó esőben értek célba. 

Néhányan még az igazán nagy felhőszakadás előtt hazamenekültek – a S-bahn-megálló pár perc sétányira van – , de 10-15 ezer ember inkább az Olimpiai Stadionban akarta kivárni a vihar végét. Az Eb-szervezők sem hajtottak ki senkit, sőt , is úgy érezték, hogy ennél jobb alkalom nincs is a szórakozásra. A fedett lelátók miatt csak onnan kellett feljebb húzodni, ahová a szél befújta az esőt is, de mindenki védve volt igazából.

A pályán már nem történt igazából semmi, így nem volt különösebb indok a maradásra, de aztán beindult a nézőket kipécéző tánckamera, jöttek az oldies slágerek – természetesen a Singing in the Rain az elsők között – az együtténeklős rockhimnuszok. Egyszerre felvillant vagy ötezer mobiltelefon, aztán mintha csak egy vidéki lagziban lennénk, vad vonatozás kezdődött, miközben csapkodtak a villámok. 

A hirtelen összehozott buli bő egy óriáig tartott, ha a telt házat nem is tudták még összehozni egyik versenynapon sem a németek, azért elég jók hangulatteremtésben, sokaknak ez az est emlékezetesebb lesz, mint bármelyik döntő.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?