Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gázszivárgás miatt később rajtol a 20 km-es női gyaloglás, két magyar is érintett

2018.08.11. 09:55

Szombat reggel 9 óra 5 perckor kezdődött volna a női 20 km-es gyaloglás a berlini atlétikai Eb-n, de gázszivárgás miatt a rajt előtt 25 perccel lefújták a versenyszámot. Azon területen van a lezárás, ahol a 2016-os, berlini karácsonyi vásáron elkövetett terrortámadás történt, vélhetően ezért ennyire óvatosak a szervezők, de határozottan nincs terrorveszély.

berlin
Fotó: Fehér János / Index

Most is le van zárva a pálya – a rendőrök elbarikádozták az utat –, még sétálni sem lehet arra. A női gyaloglók így a férfiakkal együtt fognak majd versenyezni 10.55-kor, vagyis majdnem két órát csúszik a programjuk.

Emiatt nagy a feszültség, mondja Urbán Ákos, a gyaloglók szakágának vezetője, de nem pánikolnak a versenyzői. Két magyar, Récsei Rita és Kovács Barbara is érdekelt a 20 km-es gyaloglásban, ők már 8 órakor elkezdtek bemelegíteni, a versenynek megfelelően étkeztek, a talán túlzott óvatoskodás értelemszerűen nekik és a többi indulónak a legkellemetlenebb. 

Update: Már lebontották a barikádokat.