Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Túl gyors volt a kanyar, fejre állt a német váltó

000 18B95B
2018.08.12. 20:18

A németek arra készültek, hogy egy szép eredménnyel zárják a berlini atlétikai Európa-bajnokságot, de a zárószám, a 4x100 méteres váltó döntőjébe egy baleset miatt be sem jutottak.

Az éremesélyes Németország a második elődöntőben futott, az egyes pályát kapta a hazai csapat, jól is álltak a németek, az utolsó váltásnál vezettek a lengyelek és a franciák előtt. Lucas Jakubczyk jól is indult, de talán túl nagy sebességgel indult meg az ívben, kicsúszott a lába, jó nagyot esett, aztán a mögötte érkező, már lassító fázisban lévő társa, Julian Reus is átbukott rajta.

A két futó percekig feküdt a földön, ápolás után azonban mindketten talpra álltak. A vérző fejű Jakubczyk turbánnal és felkötött vállal hagyta el a stadiont. 

A női 4x100-as váltók között Magyarország is indult, a papírforma alapján nem volt esélye a továbbjutásra, de a 44,02 másodperces országos csúcs megdöntése reális cél lehetett. A Nguyen Anasztázia, Kaptur Éva, Kerekes Gréta, Kozák Luca összeállítású csapat jól is futott az elődöntőben, a csúcsdöntés azonban elmaradt, a 44,15-ös idő a tizenharmadik helyet jelentette. 

„Egy kicsit csalódottak vagyunk, másrészről nem lehetünk elégedetlenek, mert ebben a felállásban még sosem futottunk és gyakorultunk. Amikor engem váltottak nem mertem megindulni maxra, ott sok maradt benne." – nyilatkozta Kerekes Gréta. 

Amennyira féltünk az utolsó váltástól, annyira tökéletes lett. Hajlamos vagyok hamarabb indulni, szűkre vettük, hogy bármi is történik, átmenjen az a bot" – mondta Kozák Luca. 

A váltótagok azt mondták, több közös edzéssel és versenyeztetéssel eredményesebb lehet a váltó és akkor összejöhetne a 2016 óta ostromolt 44 másodpercen belüli idő.