Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hiába a pozitív doppingteszt, nem tiltják el a háromszoros olimpiai érmes atlétát

2018.09.27. 22:36

Pozitív doppingtesztje ellenére nem tiltják el Will Claye-t, közölte az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA). A háromszoros olimpiai érmes atlétáról ugyanis kiderült, hogy a szervezetébe a Mexikóban fogyasztott szennyezett húsból került a klenbuterol nevű tiltólistás szer.

Az amerikai doppingellenes ügynökség korábban már többször figyelmeztette a sportolókat, hogy a Kínából és Mexikóból származó húskészítmények klenbuterolt tartalmazhatnak, ezért fogyasztásuk kockázatos. Claye szervezetében a tiltott anyagot egyébként egy augusztusi, versenyen kívüli ellenőrzés során levett mintájában mutatták ki.

Az atléta 2012-ben Londonban hármasugrásban ezüst-, távolugrásban bronzérmes volt az olimpián, 2016-ban Rio de Janeiróban hármasugrásban ugyancsak második lett, a világbajnokságokról pedig két arany-, egy ezüst- és két bronzérme van.