Aliz
6 °C
14 °C

Törött lábbal, négykézláb kúszva váltotta társát a japán futó

2018.10.24. 16:19

A japánok a futásban is újra és újra megmutatják, hogy nem ismernek megalkuvást, a végletekig kihajtják magukat, gyakran úgy is, hogy túllépik a határaikat. A Princess Ekidenen törött lábbal, négykézláb célba kúszó és teljesen dezorientálttá váló futót is láthattak.

Japánban nagy hagyományai vannak az úgynevezett ekideneknek, amelynek során általában maratoni távot futnak végig a csapatok, de nem egyenlő részre vannak elosztva a távok. Van külön főiskolás bajnokság, de vállalati csapatoknak is óriási presztízs ezeken a versenyeken nyerni.

A hétvégén a női csapatoknak rendezték a Princess Ekident, amiről a országos bajnokságra lehetett kvalifikálni. A 27 csapatból nem mindenkinek ment simán a verseny. Az Iwatani Sangyo tagja, Iida Rei a második, 3,6 kilométeres szakaszt futotta. A váltópont felé közeledve azonban elbukott, és mint később kiderült, a jobb lába el is tört, nem tudott ráállni. Iida nem adta fel, négykézláb bekúszott a 200 méterre lévő célba, miközben az aszfalt mindkét térdét véresre dörzsölte. 

A bukás után Iida csapatvezetője úgy döntött, hogy feladják a versenyt, de ez a hír nem jutott el a futóhoz, aki a mellette sétáló bírótól is többször megkérdezte, milyen messzire vannak a váltóponttól, írja a Telegraph. A szervezőket bírálták, hogy nem vették ki a versenyből Iidát, de az őt kísérő bíró úgy látta, hogy el tud jutni a társáig, így végül nem állította le.

A verseny harmadik szakaszán is ijesztő jelenet játszódott le, Okamoto Harumi a 10,7 kilométeres etapból úgy 8 kilométerig simán haladt, de aztán szétesett a mozgása, nem nagyon tudta, hol van. A fordítópontig eljutott, ez még el is jutott a tudatáig, de nem kerülte meg, csak egy nehézkes hátraarcot csinált. Végül visszafordították, de látszott, hogy bajban van, képtelen volt egyenesen futni. Okamoto teljesen kikészült, nem tudta lefutni a távját, szédelegve összeesett. A szervezők először árnyékba vitték, majd a mentők jöttek érte.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?