Árpád
-2 °C
4 °C

Rendőrségi kamerák buktatták le a sencseni félmaraton csalóit

2018.11.29. 15:09

Kétszáznál is több embert zártak ki a vasárnap tartott sencseni félmaratonról, miután az alapesetben a forgalmat figyelő rendőrségi kamerák felvételeiből kiderült, hogy legalább két kilométert lecsaltak a távból az egyik kanyarban – írja a BBC.

A felvételeken az látszott, hogy öszesen 237 futó a bokrokon keresztül vágott át az egyik U alakú kanyarban ahelyett, hogy végig az úton futottak volna, amivel ha jelentősen nem is, de azért sikerült lecsökkenteniük a 21 kilométeres távot.

A szervezők egyébként rajtuk kívül találtak még 18 olyan versenyzőt is, akiknek hamisítvány volt a rajtszámuk, három futót pedig egyszerűen "imposztoroknak" neveztek.

A maratonfutás nem csupán testedzés, de egyben az élet metaforája is, és minden futó felelős saját magáért.

– nyilatkozták a szervezők, akik minden érintettet kizártak a versenyből. A csalás egyébként elég komolyan vették Kínában, a People's Daily egyenesen véleménycikket írt arról, hogy a futóknak tiszteletben kell tartani a maratont, és annak szellemiségét.

A sencseni félmaratont minden évben megrendezik, és általában nagyjából 16 ezren vesznek részt rajta.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?