Teréz
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Kiborult, csapkodott: 1 századdal bukta a világcsúcsot

2019.02.11. 12:24

Az etióp Yomif Kejelcha a New York-i Millrose Games-en az egy mérföldes futás fedettpályás világcsúcsát akarta megdönteni. Nem sikerült neki, de ennél közelebb nem kerülhetett volna, egyetlen századmásodperccel maradt el a csúcstól.

A rekordot még a marokkói Hísam el-Gerúzs futotta, 22 évvel ezelőtt javította az 1609 méteres táv idejét 3:48,45-re.

 

A 3000 méteren kétszeres világbajnok Kejelcha elég felkészült volt, jól is kezdett a versenyen. Talán túl jól is, féltávnál két másodperccel gyorsabb volt a tervezett részidőnél, de ekkora már az összes iramdiktálóját elvesztette. Négy kört egyedül kellett teljesítenie.

A végére egy kicsit szét is esett a mozgása, de azért nem veszített túl sokat a sebességéből. Amikor célba ért, először 3:48,47-et írtak ki neki, majd picit később módosították egy századdal az eredményt, még jobb lett. Kejelcha érhetően kiborult, hogy ilyen kevésen ment el a csúcs, a neki átadott virágcsokrot is a földhöz csapta, és a győztesnek járó díj átvételekor is erőltetett volt mosolya.

Van, aki szerint az utolsó kanyarkijövetelnél ment el a rekord. Kejelcha pár lépést a kettes pályán tett meg, tehát nem a legrövidebb utat futotta be, így veszített centimétereket.