Véresre futva a lábát nyert 3000 métert

2019.03.01. 10:37

A Harvard-egyetem fiatal futója, Kieran Tuntivate egy ideig biztosan emlékezni fog az Ivy-liga hétpróbázó bajnokságára. Akkor biztos, amikor majd a bal lábát tapogatja, amit a 3000 méteres futás alatt taposott véresre.

Alig indult el a verseny, még csak 300 métert tettek meg a futók, amikor a sportoló lábáról leesett a cipő. Egy pillanatig sem gondolkodott, futott tovább. Aztán olyan 2000 méternél elkezdte érezni, hogy a kemény talaj alaposan kikezdte a talpát.

„Elkezdtem érezni, hogy feljött a bőr, olyan érzésem volt, mintha kavicságyon futnék. Minden mozdulat fájt már ekkor. Az utolsó kör volt a legszörnyűbb. Amikor az utolsó száz méterhez értem, már minden elmosódott. A célba érkezés után az 50 méterre álló edzőmnek intettem, hogy segitsen. Nagyon örülök, hogy a végére értem.” - mondta a fiatal atléta a verseny után.

Valószínűleg még azt sem nagyon tudta, hogy megnyerte a versenyt. Az edzője ölbe vette és egy asztalra fektették, ahol elkezdték ápolni a sérült testrészét. A csapattársai készítettek videót az esetről.

Sokan azt gondolnák, hogy az ember ilyenkor több napig pihen, főleg egy futó, akinek azért ilyenkor még a séta is kínkeserves lehet. Tuntivate nem ilyen ember. A fájdalmak ellenére is felkészült és versenyzett az 5000 méteres távon is.