Századokkal maradt le a dobogóról az Eb-döntőbe jutó magyar gátfutó

2019.03.03. 20:10 Módosítva: 2019.03.03. 22:16

Ahogy arról délután mi is beszámoltunk, Kozák Luca országos csúccsal jutott be a fedettpályás Európa-bajnokság 60 méteres gátfutásában Glasgow-ban, a második elődöntőben pedig Kerekes Gréta lett harmadik, így először jutott két magyar gátfutó az Eb-döntőbe.

A befutó után Kozák jobb bokája megbicsaklott, sérülése miatt pedig nem is tudta vállalni a döntőt, Kerekes azonban rajthoz tudott állni, és 8.03-as idővel végül az ötödik helyen ért célba, mindössze három századdal lemaradva a harmadik helyezettől.

Nagyon jól sikerült a rajtom, melyre mindent feltettem. Sajnos a harmadik gátnál a mellettem futó Roledertől kaptam egy pofont, de a gátfutás ilyen, ez benne van

– nyilatkozta az M4 Sportnak Kerekes, hozzátéve, hogy teljesen elégedett az ötödik hellyel, előre aláírta volna ezt az eredményt, de kicsit azért bosszantja, hogy lemaradt az éremszerzésről.

A számot egy tizedes fölénnyel a holland Nadine Visser nyerte meg, a második Cindy Roleder, a harmadik pedig Elvira Herman lett. Kozák egyébként tisztán az időeredmények alapján tényleg éremesélyes volt, 7.97-es ideje holtversenyben a második helyre lett volna elég. 

Kerekes az Eb utolsó magyar szereplője volt, a kontinensviadalon a súlylökő Márton Anita révén egy bronzérmet nyert a küldöttség.