Először jutott két magyar gátfutó Eb-döntőbe

2019.03.03. 12:42 Módosítva: 2019.03.03. 17:21

Kozák Luca kiváló futással, 7.97-es országos csúccsal megnyerte futamát a fedettpályás Európa-bajnokság 60 méteres gátfutásában Glasgow-ban. Kozák ezzel Siska Xénia 1985-ben felállított 8,00-as eredményét múlta felül.

A második elődöntőben Kerekes Gréta is remekül rajtolt, végig az élmezőnnyel tartott, a végén a harmadik helyen ért célba 8,05-ös idővel, így ő is döntős este.

Olyan még sosem volt a fedettpályás Európa-bajnokságok történetében, hogy két magyar jusson a fináléba, legutóbb szintén Siskának sikerült bejutni, még 1985-ben. A döntőt vasárnap este, 19:25-kor rendeznek majd.

A befutó után Kozák jobb bokája megbicsaklott, erősen sántított, és jegelni is kellett sérülését. Mint mondta, reméli, hogy nem nagy a baj és gyorsan rendbe hozzák.

Dr. Kiss Marianna csapatorvos az M4 Sportnak elmondta: Kozák szerencsétlenül lépett, s kompressziós kötést tettek a bokájára. Kifejtette, mindent megtesznek azért, hogy a döntőben minél panaszmentesebben állhasson rajthoz. Kitért rá, az első vizsgálatok alapján nincs nagy baj, röntgenvizsgálatnak nem vetik alá, a bemelegítésnél dől majd el, elindul-e a fináléban. A döntő után pedig mindenképp alapos kivizsgálásnak vetik alá.

Ez pedig Kerekes futama

Frissítés

A Magyar Atlétikai Szövetség közleménye szerint Kozák bokasérülése súlyosabb a vártnál, így a futónő mégsem állhat rajthoz a döntőben. A sportolót részleges bokaszalag szakadás gyanújával küldték képalkotó diagnosztikára, végleges diagnózis utána várható.