Ákos, Bátor
0 °C
7 °C
Index - In English In English Eng

Olimpiai bajnok és világcsúcstartó sztáratléták a Gyulai Memorial mezőnyében

2019.06.14. 10:34

Több, a versenyen korábban már résztvevő világsztár is jelezte indulását a július 9-én megrendezésre kerülő idei Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon. Férfi és női 400 m gáton, férfi magasugrásban és hármasugrásban, illetve női távolugrásban is ott lesznek a mezőnyben a székesfehérvári közönség által már korábban már megismert világsztárok.

  • Férfi magasugrásban a világbajnok bahamai Donald Thomas ellenfele többek között az Európa-bajnok német Mateusz Przybylko lesz - a rendezők pénteki hírleve szerint.
  • Női távolugrásban a háromszoros olimpiai bajnok amerikai Tianna Bartoletta a versenycsúcstartó, elsőszámú kihívójának a fedettpályás világbajnok szerb Ivana Spanovic ígérkezik.
  • Férfi hármasugrásban a kétszeres ötkarikás aranyérmes amerikai Christian Taylor és a minden idők negyedik legjobb eredményével rendelkező portugál Pedro Pablo Pichardo csatája várható.
  • Férfi 400 m gáton a világbajnoki ezüstérmes török Yasmani Copello a favorit. A nőknél ugyanebben a számban az olimpiai bajnok amerikai Dalilah Muhammad idén is eljön Székesfehérvárra, akárcsak a versenycsúcstartó jamaicai Janieve Russell.

Az idei Gyulai Memorialt július 9-én rendezik.

(MTI)