Az út melletti fűben holtan találtak az orosz atlétára és modellre

2019.08.22. 13:18

Az oroszországi Tambovi terület Morsanszki járásában egy út mellett holtan találtak rá a 25 éves, korábbi orosz korosztályos bajnok, többszörös területi és körzeti bajnok gátfutóra, Margarita Plavunovára. Az atletizálás mellett modellként is dolgozó sportoló a tokiói olimpiai kvalifikáció megszerzésére készült, és a jelentések szerint csütörtökön futóedzés közben érte a halál, a orvosi szakvélemény szerint szívleállás következtében. A szemtanúk beszámolója szerint Plavunova futás közben egyszer csak összeesett, és az út menti fűbe zuhant. Az orosz atlétikai szövetség megerősítette a sportoló halálhírét.

Az orosz TASZSZ hírügynökség beszámolója szerint Plavunova edzője azt nyilatkozta a történtek után, hogy a sportoló az utóbbi napokban nem érezte jól magát, ám ennek ellenére folytatta felkészülését abban a reményben, hogy sikerül kivívnia a részvételt a 2020 nyári olimpiai játékokra, amire az orosz sportsajtó szerint a júliusi országos bajnokságon nyújtott teljesítménye alapján volt esélye. Az atléta kemény edzéstervet követett, ami a feltételezések szerint hozzájárulhatott halálához.

Az országos bajnok sportoló a 60 méteres és a 100 méteres gátfutás specialistája volt, legjobb eredménye 14.06 másodperc volt, amit egy évvel ezelőtt ért el. Plavunova a sporteredményei mellett külsejével is feltűnést keltett, Instagram-oldala népszerű volt az orosz sportolók között, többek közt a válogatott labdarúgó Alekszandr Kerzsakov is a követői közé tartozott.

(via SportExpress)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport