Azt mondják, a karriered végén szülj, nekem más tervem volt

2019.09.30. 09:18

Shelly-Ann Fraser-Pryce vasárnap negyedszer lett a százméteres síkfutás női világbajnoka. A jamaicai sprinter győzelme után kétéves gyermekével is ment tiszteletkört, majd a verseny után is az anyaságról és gyereke szerepéről. 

Fraser-Pryce 2017 augusztusában szült, ezután volt hosszabb kihagyása. „Kemény volt. Nagyon megijedtem, amikor császármetszést kellett végezni. Közel tíz hetet kellett kihagynom, és képtelen voltam súlyt emelni a hátamon. Hosszú út volt fizikailag és mentálisan visszajönni. Már 30 éves voltam, és mindenki más gyorsan futott, aggódtam, hogy egyáltalán visszatérek-e" – mondta a jamaicai sprinter a döntő utáni sajtótájékoztatón. 

Elmondta, tudta, hogy még van feladata a sportban, nem veszítette el a koncentrációját. „A mai este azok közé a pilanatok közé tartozik , amire nagyon büszke vagyok. A nőknek az atlétikában nagyon nehéz szünetet tartaniuk, és aztán visszatérni sprintszámba. Sok munkámba és sok áldozatomba került." 

 „Hogy Zyon (a gyermeke) is szemtanúja volt az estének, nagyon klassz. Arra emlékeztet, hogyan dolgoztam és harcoltam nőként. A világ szerint csak akkor kellene szülnöd, amikor abbahagytad, de nekem más tervem volt" – mondta Fraser-Pryce. 

A világbajnoknő a szombati előfutamban még sárga hajjal virított, de vasárnapra váltott, zöldes, kékes árnyalatok színezték a haját. Azt mondta, az volt az alapterv, hogy minden versenyszámra új színnel áll ki. Eredetileg 200 méteren is indult volna, de edzője javaslatára visszalépett, így már csak a váltóban lesz új színe.