Kabarét csinál az atlétikai vb-ből a zsűri az óvásokkal

GettyImages-1178623066
2019.10.03. 20:55

Lassan nevetségessé válik a dohai világbajnokság az azon benyújtott óvások, fellebbezések és döntések miatt. Egy fél napja még elutasították Orlando Ortega óvását, de most a 110 méteres gátfutásban is két bronzérmes lesz, hasonlóan a férfi kalapácsvetéshez. 

A 110 gát döntőjében Ortega a negyedik helyen futott be, de az utolsó lépéseit megzavarta a mellette lévő sávban elbukó Omar McLeod. A spanyolok először azt kérték a zsűritől, hogy fussák újra a versenyt, vagy Ortega teljesíthessen egy időfutamot, vagy egyből adjanak egy bronzérmet a gátasnak, hiszen a bukás előtt a harmadik helyen áll.

A verseny zsűrije elsőre elutasította az óvást azzal, hogy a gátfutásban nem számítanak kivételesnek az ilyen esetek, így Grant Holloway kapta azt aranyat, Szergej Subenkov az ezüstöt, Pascal Martinot-Lagarde a bronzot.

A spanyolok nem nyugodtak bele a döntésbe, fellebbeztek, gyakorlatilag ugyanazokkal az érvekkel, és ezúttal a zsűri már el is fogadta ezeket, így különböző időkkel, de két bronzérmes lesz a dobogón.

Nagyjából ugyanez történt kalapácsvetésben is. A lengyelek a versenyben harmadik bronzérmes Halász Bence ellen óvtak, akitől a zsűri nem vette el a kísérletét, de furcsa logika révén a közel fél méterrel gyengébben teljesítő Wojciech Nowicki is kapott egy bronzot.