Piroska
-11 °C
-2 °C

Az olimpiáét nem, a paralimpia maratonját viszont Tokióban rendezik

2019.12.12. 12:51

Az olimpiával ellentétben a jövő évi tokiói paralimpia maratoni versenyeit a japán fővárosban, Tokióban rendezik meg, írja az MTI.

A tokiói szervezők csütörtökön egyeztettek a Nemzetközi Paralimpiai Bizottsággal, melynek elnöke, Andrew Parsons a tárgyalást követően jelentette be a döntést. A sportvezető elmondta, hogy a paralimpia maratoni viadalait közel egy hónappal az olimpia zárása után rendezik,

és szeptember 6-án az időjárás várhatóan enyhébb lesz az augusztus elején megszokottnál.

Parsons azt is elmondta, hogy a kérdést igyekeztek alaposan körüljárni, és a versenyzőket is megkérdezték, akik jelezték a bizottságnak, hogy Tokióban akarnak szerepelni.

A megbeszélésen a paralimpia programját némileg módosították, így triatlonosok augusztus 29-én és 30-án sorra kerülő versenyei helyi idő szerint 7.30 helyett 6.30-kor rajtolnak majd. A multisporteseményen öt maratonit rendeznek, valamennyit a szeptember 6-i zárónapon, és a mostani megállapodás szerint az első szám rajtja 6.30-kor lesz.

„Most, hogy a paralimpiai maratonok helyét és idejét véglegesítettük, a szervezőkkel és a város vezetésével azon fogunk dolgozni, hogy az utolsó napon egy igaz fesztivált varázsoljunk az utcákra, amit Tokió lakói is élvezni fognak” - mondta Parsons.

A tokiói olimpia gyalogló és maratoni számait a fővárostól 800 kilométerre északra fekvő Szapporóban rendezik meg.