A világ legjobb rúdugrói a kertjükben csapnak össze

2020.05.01. 16:48

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) kezdeményezésére a férfi rúdugrás három jelenlegi legmeghatározóbb alakja, a svéd Armand Duplantis, az amerikai Sam Kendricks és a francia Renaud Lavillenie vasárnap megmérkőznek egymással, írta az MTI.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Back to where it all started #StrongTogether #borntofly

Mondo Duplantis (@mondo_duplantis) által megosztott bejegyzés,

A WA a klasszikus versenyek koronavírus-járvány miatti szüneteltetése miatt találta ki a The Ultimate Garden Clash (A Végső Kerti Összecsapás) fantázianevű sorozatot, melynek ez lesz az első állomása.

A szabályok szerint a három sztárnak a saját pályáján kell fél órán belül a lehető legtöbbször átugrania az öt métert. Az Egyesült Államokban tartózkodó Duplantis a Louisiana államban, Kendricks pedig a Mississipi államban található otthonában, míg Lavillenie franciaországi házánál fog ugrani.

A három atlétát nem véletlenül választotta a szövetség: Lavillenie a 2012-es olimpia bajnoka, négy évvel később pedig ezüstérmet nyert, és egészen idén februárig 616 centivel világcsúcstartónak mondhatta magát. Lavillenie a kertjében már ugrott 561 centit a hónap elején

A francia rekordját a 20 éves Duplantis javította 617 centire február 8-án, majd egy héttel később a 618 centin is átjutott. A fiatal svéd ugró a tavalyi világbajnokságon robbant be az elitbe, akkor második lett Kendricks mögött. Az amerikai óriási csata végén nyert és védte meg 2017-es világbajnoki címét.