Jeromos
10 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

A rendőrség nyomoz Usain Bolt születésnapi bulija miatt

2020.08.26. 13:26

A tesztek megerősítették, Usain Bolt valóban elkapta a koronavírust, mindeközben a jamaicai rendőrség nyomozást is indított, mert az egykori sprinter születésnapi bulija közben megszegte az érvényben lévő korlátozásokat.

A 11 világbajnoki címet nyerő Bolt augusztus 22-én jelezte az Instagramon, hogy elkapta a koronavírust, később a jamaicai egészségügyi miniszter Christopher Tufton is megerősítette az atléta betegségét. Egy online sajtótájékoztatón azt is mondta, hogy a hatóságok hivatalosan is értesítették Boltot a pozitív tesztjéről. Tufton azt is mondta, hogy a kontaktkutatást is megkezdték a szabályok szerint, de arról nem tudott, hogy Bolt megszegte- a karanténszabályokat.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Stay Safe my ppl 🙏🏿

Usain St.Leo Bolt (@usainbolt) által megosztott bejegyzés,

A sprinter augusztus 21-én ünnepelte 34. születésnapját Jamaica fővárosában, Kingstonban, a Football Factory nevű sportcentrumban. A buliról több fotó és videó is kikerült, amiből egyértelműen látszott, hogy Bolt és több vendég sem viselt maszkot.

A jamaicai szabályok szerint a maszkviselés kötelező, és húsz embernél több nem is gyűlhetne össze egy helyen. „A rendőrsége az ügy minden aspektusa után nyomoz. Senki sem kivétel, nem kaphat senki kivételes eljárást. Minden jamaicainak van kötelessége. A közösségbe menőknek pedig még több kötelességük" – mondta a sajtótájékoztatón a jamaicai miniszterelnök, Andrew Holness.

(via Insidethegames)