Hedvig
6 °C
15 °C

A magyar szövetség úgy készül, hogy Budapesten lesz az atlétikai vb

D MTI20170104013
2021.08.26. 15:50
Közleményt adott ki a Magyar Atlétikai Szövetség a 2023-as budapesti világbajnoksággal kapcsolatban. A MASZ úgy készül, hogy a főváros rendezi a két év múlva esedékes eseményt, annak ellenére hogy Karácsony Gergely bejelentette, vétót kér a rendezéshez nélkülözhetetlen stadion építésére.

Ahogy arról beszámoltunk, Karácsony Gergely csütörtök délelőtt közösségi oldalán jelentette be, hogy felkéri a fővárosi közgyűlést, vonja vissza a hozzájárulást a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezéséhez. Ezt azzal indokolta, hogy az Orbán-kormány a Fudan Egyetem budapesti campusáról szóló törvénnyel megszegte azt a megállapodást, amelyben a Diákváros megépítése volt a feltétele a sportrendezvény támogatásának. 

A Magyar Atlétikai Szövetség csütörtök délután közleményt adott ki az ügyben, és jelezte: továbbra is úgy készül, hogy Budapest rendezi meg a 2023-as világbajnokságot. Alább közöljük a szövetség közleményét tartalmi változtatás nélkül.

A Magyar Atlétikai Szövetség büszke arra, hogy 2018 decemberében elnyerte a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezési jogát, amely Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye lesz. Biztosak vagyunk abban, hogy a MASZ a szerződés aláírójaként továbbra is azon tud dolgozni, hogy a világbajnokság a rendezvény történetének legszínvonalasabb eseménye legyen, és felejthetetlen a magyar atlétika, a közönség és az egész ország számára.

A szövetség által indított sportszakmai programok eredményei már jól láthatók, hiszen két aranyéremmel tértek haza atlétáink az U23-as Európa-bajnokságról és két bronzéremmel az U20-as világbajnokságról. Célunk továbbra is az, hogy minden korábbinál nagyobb létszámú és sikeresebb magyar csapat vegyen részt a 2023-as, hazai rendezésű világbajnokságon.

A híreket követően megkerestük Baji Balázs világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutót, aki érdeklődésünkre elmondta: a magyar sport történetében páratlan lehetőséget veszíthet el Magyarország. A Baji Balázzsal készült exkluzív interjúnkat ide kattintva olvashatja el.

(Borítókép: A 2023-as világbajnokságra készülő atlétikai stadion látványterve. Fotó: MTI)