2024. június 17. 15:00
Románia
Ukrajna
Fussballaréna München I. forduló
2024. június 17. 18:00
Belgium
Szlovákia
Frankfurt Arena I. forduló
2024. június 17. 21:00
Ausztria
Franciaország

Elindult a budapesti világbajnokság szurkolói klubja

2023.01.01. 14:59 Módosítva: 2023.01.01. 14:59
Több futó már az év első napján megkapta az augusztusi, budapesti atlétikai világbajnokságra kedvezményes jegyvásárlásra jogosító kupont, mert aktív sportolással kezdte az évet – írja az MTI.

Németh Balázs, a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója a Margitszigeten köszöntötte az év első napján sportolókat, de a vb szervezői – amint azt vasárnapi közleményükben jelezték – folyamatosan jelen lesznek majd különböző akciókkal az országban zajló sportrendezvényeken, szabadidősport-eseményeken.

Azok, akik belépnek a Hősök tere szurkolói klubba, és részt vesznek a „hétköznapi hős” eseménysorozat bármely versenyén, vagy teljesítik valamelyik egyéni kihívást, féláron vehetnek jegyet a vb-re.

2023 a mozgás éve! Azt szeretnénk, ha az atlétikai világbajnokság nemcsak azokról a szuperhősökről szólna, akik versenypályán feszegetik az emberi teljesítőképesség határait, és világrekordokat döntenek, hanem azokról a hétköznapi hősökről is, akik rendszeresen mozognak, vagy akár épp a vb hatására kezdenek el sportolni, például futni. Az ő találkozásuk lesz az a csoda, amit mindenkinek látni kell 2023 augusztusában az atlétikai világbajnokságon

– mondta Németh Balázs.

Regisztrálni a hetkoznapihos.hu weboldalon lehet, ahol egyúttal minden információ megtalálható a programban szereplő eseményekről. A klubhoz bárki csatlakozhat, és minden verseny vagy egyéni kihívás teljesítése után négy jegyet vagy bérletet vásárolhat 50 százalékos kedvezménnyel. A szervezők kiemelik, hogy minden teljesítés után újabb kedvezményes vásárlási lehetőség nyílik, így érdemes akár több versenyre is benevezni, és akár már három kilométer lefutásával meg lehet szerezni a kedvezményt.

A vasárnap (ma) indult szurkolói klub első eseménye a „Sportolásban gazdag új évet!” elnevezésű egyéni kihívás, amely bárhol teljesíthető, akárcsak a január 11. és 23. közötti Zúzmara futófesztivál. A programban szereplő első sportesemény a Tihany Trail Terepfutó Verseny lesz január 14-én. Az ország minden részéről kerültek versenyek a programba, és a futáson kívül evezés, úszás és kerékpározás is szerepel a kihívások között.

A szervezők közleménye emlékeztet rá, hogy az idei atlétikai világbajnokság Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye, amely egyúttal ebben az évben a világ legnagyobb sporteseménye is lesz.

Augusztus 19. és 27. között több mint 200 országból 2000 atléta versenyez majd az új Nemzeti Atlétikai Központban, illetve a maratoni és gyaloglóversenyek belvárosi helyszínein.

December 12. óta több mint 65 ezer jegy kelt már el, ami  a tájékoztatás szerint  meghaladja mind a szervezők, mind a nemzetközi szövetség várakozásait.