Végig téma volt a nyári budapesti világbajnokság Isztambulban

2023.03.06. 10:01
Véget ért az isztambuli fedett pályás atlétikai Európa-bajnokság, a 16 fős magyar csapatból Krizsán Xénia, Márton Anita és Kerekes Gréta is döntőzni tudott. Gyulai Miklós, a magyar szövetség elnöke szerint nem kell szégyenkeznünk az eredmények miatt.

Nem kell szégyenkeznünk a magyar eredmények miatt

– jelentette ki Gyulai Miklós, a magyar szövetség elnöke az atletika.hu-nak. Az isztambuli fedett pályás Európa-bajnokságon 16 magyar versenyző vett részt, közülük hárman jutottak döntőbe. Krizsán Xénia ötpróbában ötödik, Márton Anita súlylökésben hatodik, Kerekes Gréta 60 gáton hetedik lett. 

Az a 16 fő, aki kvalifikálta magát, az már önmagában dicséretes. Nem vagyunk nagy fedett pályás nemzet, így ez a létszám kifejezetten jónak számít. Én azt láttam, hogy mindenki próbálta kihozni magából a maximumot. Azok a szakmai programok, amelyek elindultak és zajlanak, azok folyamatosan »termelik ki magukból« a fiatal atlétákat. A rutin aztán hozott három döntős helyezést

– értékelt Gyulai Miklós az atletika.hu-nak. 

Scheidler Géza sportszakmai igazgató szerint nem voltak nagy magyar meglepetések, hiszen a formaidőzítést nem erre az eseményre tervezték. A cél az, hogy mindenki, aki Isztambulban magyar színekben indult, a 2023-as, hazai rendezésű világbajnokságon is ott legyen. Gyulai megjegyezte: 

Bárkivel beszéltem, mindig szóba került a nyári vb. Minden bizonnyal a rendezési hagyományainkhoz hűen ezúttal is remek világversenynek lehetünk házigazdái

 – taglalta a szövetség elnöke.