Szakállas és Kalocsai címmérkőzést vív

2000.04.28. 20:48
Keddtől nagyüzemi munka zajlik a szekszárdi Unio Box Team székhelyén, az egyesület két ökölvívója is fontos címmérkőzés előtt áll. Szakállas Ferenc (19-5-3) május 6-án a németországi Neussban a kisváltósúlyú Európa-bajnok Oktay Urkal (25-0-0) kihívójaként lép szorítóba, míg Kalocsai Zoltán (29-3-0) május 12-én Szekszárdon a WBO könnyűsúlyú kisvilágbajnoki címéért kel birokra az olasz Athos Menegolával (18-5-1). Miután a két unios súlya között csupán két kiló a különbség, evidens, hogy együtt készüljenek. Edzőpartnerként a váltósúlyú kaposvári Kővári Géza és a kisváltósúlyú szekszárdi Szili Zoltán is segíti a címre hajtókat.
Szili segítsége különösen sokat jelenthet, hiszen pályafutása során Urkallal és Szakállassal is bokszolt már. A némettől nyolc, honi riválisától - kisváltósúlyú magyar bajnoki címmérkőzésen - tíz menetben kapott ki pontozással. Szilin kívül három további ökölvívóval mérkőzött meg Urkal és Szakállas egyaránt. A magyar Loé Attilát a német Universum Box Promotion török származású Európa-bajnoka először pontozással, majd másodízben a harmadik menetben kiütéssel verte, akárcsak Szakállas. Az algériai-belga Hamid Riahit Urkal az ötödik menetben küldte padlóra, magyar kihívója egy felvonással korábban T.K.O.-val intézte el. Frederic Tripp már a második menetben kapitulált a némettel szemben, míg Szakállas nyolc menetben pontozással nyert a francia ellen, Franciaországban! Ugyanis amíg Urkal mindössze háromszor mozdult ki Németországból, addig Szakállas az elmúlt években bejárta a kontinenst. Hozzászokott már, hogy rendszeresen külföldön kell bizonyítania.

Természetesen neki sokkal könnyebb lesz hazai pályán, nekem viszont nem számít, hol rendezik a meccset. Remélem, hogy nem a helyszín dönt, és nem húzódik el a találkozó, persze bármi előfordulhat... - fogalmaz sejtelmesen az Unio Kecskeméten élő bajnokjelöltje.

Partnerei segítségével Szakállas már most rendszeresen lebokszolja a tizenkét menetet, Rácz György edző vezetésével az Urkal elleni taktika gyakorlása jegyében zajlanak a tréningek. Hamarosan Menegola is ,,megérkezik" a szekszárdi terembe, hiszen Szakállashoz hasonlóan Kalocsai is élete egyik legfontosabb összecsapására készül. A május 12-ei szekszárdi gálával kapcsolatos jó hír, hogy a Kalocsai-Menegola ütközet mellett a közönség még egy interkontinentális bajnoki címmérkőzést láthat. A francia Bruno Wartelle (19-2-0) a thaiföldi Daomai Sithkodom (30-5-0) ellen igyekszik megvédeni a WBO könnyűsúlyú kisvilágbajnoki övét. A rendezvényt a tévénézők is megtekinthetik, az Unio Box Team menedzsere, Rácz Félix elmondta, hogy a TV 2 közvetíti az eseményt (május 12!), sőt felvételről az Eurosport is összefoglalót sugároz majd a klub gálájáról.