Súlyos beteg az Ír Zsebrakéta?

2000.10.26. 12:34
Wayne McCullogh könnyek között jelentette be a sajtótájékoztatón, hogy a kötelező CT-vizsgálat során cisztát találtak az agyában. Mindez könnyen McCullogh bokszpályafutásának végét jelentheti, ráadásul épp egy magyar, Koczák Sándor elleni meccs előtt.
Wayne McCullogh-ot jól ismerheti a magyar közönség, alighanem meg is szerettük: két évvel ezelőtt emlékezetes, nagy csatában kapott ki Naseem Hamedtől. McCullogh, aki az Ír Zsebrakéta becenévre hallgat (az emberiség történetének egyik legjobb nickje Villásszakállú Sven dán király óta), tapadt Hamedre, mint a pióca, ütött egyfolytában, és bár Hamedet nem sikerült elkapnia, a Herceg sem tudta érdemlegesen eltaláni a 12 menet során.

McCullogh-nak tragédia, Koczák Sanyinak egyszerűen csak szívás: nagy dolog lett volna a Pocket Rockettel bokszolni. McCullogh a tengerentúlon is híres, és hozzá hasonlóan Koczák is hiányzott a suliból, amikor a hátrálást tanították. Legrosszabb esetben is akkora verekedés kerekedik, ami még a kemény, odaállós brit/ír mezőnyben is ritkaság. És ha Koczák győz?

-Hát ez az -mondja Koczák menedzsere, Rácz Félix -, már kint voltunk Dublinban, készültünk a meccsre, ekkor derült ki, mi van. Ez lett volna a WBA világbajnoki címmeccs elődöntője, a győztes bokszolhat a döntőben, az amerikai Adams ellen.

Mindenesetre egy szabadon választott napszakban mondjunk el egy Miatyánkot, Üdvözlégyet vagy Krisna-mantrát McCullogh-ért - a röntgen nem erősítette meg a ciszta-diagnózist, vagy legalábbis nem jelzett rendellenességet, lehet reménykedni.

Gálfi ,,Gatto" Andrásra nem vár vérfagyasztó erőpróba, de muszáj kicsit a ringben időznie, el ne szokjon a lámpáktól meg a közönségtől. Menedzsere november 25-én utazik Las Vegasba, a WBO kongreszusára, ahol kiderülhet, Gatto lesz-e a középsúlyú világbajnok, a svéd Armand Krajnc januári ellenfele. A hivatalos kihívó Barbosa, de egy számomra első hallásra érthetetlen adminisztratív művelet eredményeként a világranglistán 7.Gálfi is képbe kerülhet

Koczák mindenképpen bokszol a pápai gálán, de hogy ki ellen, azt a menedzsment is nagyon szeretné tudni: nem könnyű csak úgy hirtelen leakasztani egy nem túl drága, de azért strapabíró kispehelysúlyút.

Az úri közönség végre egy rakáson láthatja az Unió legtöbb sztárját: Gálfin és Koczákon kívül lesz Kalocsai Kacsa, aki az emlékezetes, Kokó előtti, Grigorjan elleni meccse óta nem bokszolt. Most hatmenetes átmozgató edzés vár rá egy Ciobanu nevű ukrán ellen. És Szakállas se henyél, illetve lehet, hogy mégis: ha Fandarak nevű román ellenfele az, akire én gondolok, akkor fél menet alatt vége lesz.

Csemegének ígérkezik Nagy Zoli első profi meccse: a harminc körüli sportember Gatto edzőpartnere volt a keserű franciaországi száműzetésben, és valahogy mindig úgy jött ki a lépés, hogy nem meccselt élesben. Aki viszont látta már edzésen, tudja, hogy igazi franciás, kompromisszummentes falbontó stílusú boksz várható tőle. Jó nézni, kicsit Alain Simon fénykorának bulldog-bokszára emlékeztet, reméljük, meccsen is hozza a formát.

Címmeccs tehát nem lesz, de ahol a Pápai Pusztító, Popovics Tamás megjelenik, mindig számítani lehet valami látványos kiütésre és Popovics bocsánatkérő arckifejezésére, amiért nem tartott tovább a meccs. Popovics egy Gál Julius nevű cseh vitézt, míg Debrecen kedvence, Matolcsi József ukrán áldozatot kap.
A Pápai Sportcsarnok műsora este 6-kor kezdődik.