Kacsa visszatér

2000.12.15. 11:46
Egy női EB-címvédés, egy rázósnak ígérkező Kalocsai-Montulet és sok más csemege vár a paksi bokszrajongókra ma (péntek) este. Játszik Pataki Viktória, Bognár László és még sokan mások, két svéd versenyző fellépése még kérdéses.
Kalocsai Zoltán utoljára a nyáron bokszolt a Kokó-Robinson meccs előzenekaraként, mint világbajnoki kihívó. Erősen megszorongatta Artur ,,König" Grigorjant, de némi bírói rásegítéssel és Kacsa hídjának kiszakadásával végül kiütéssel nyert a német színekben versenyző örmény.

Kalocsai "Kacsa" Zoltán
Kacsára most sem vár könnyű kesztyűzgetés, ellenfele, a belga Pascal Montulet volt már benelux bajnok. Hogy 8 vagy 10 menet lesz a meccs, még nem tudni, a magyarok már gázsit is emeltek a belgának (hogy 10 legyen), de egyelőre nem érkezett meg az engedély.

Bognár Lászlónak idén csak két meccse volt, most hat menetnyi időt kap, hogy gyakoroljon egy kicsit bolgár áldozatával, Demir Nanevvel. Az est egyik csemegéje, a ringben szörnyű pusztítóvá változó halk szavú füredi családanya, Pataki Viktória fellépése. Pataki a februárban szerzett Európa-bajnoki címét védi az olasz Serba Gianina ellen.

A moldáv Teo Ciobanu népszerű áldozat az Uniónál, Kalocsai például már ütötte ki, mielőtt Grigorjannal mérkőzött. Szegény Ciobanu most kisváltósúlyban mérkőzik Szili Zoltán ellen. Komjáti László bolgár áldozatot kapott.

Érdekes lehet az egyik legnépszerűbb fiatal tehetség, a debreceni Matolcsi József fellépése: az Unió svéd légiósa, Mike Nielsen hasonlóan jó rekorddal rendelkezik. Általában nem szokás, hogy egy klubon belüli két bokszolót küldenek egymás ellen, de menedzserük, Rácz Félix azt mondja, most már ideje kockáztatni Matolcsival.

A két elsőmeccses találkozóját hozó nyitómérkőzés is jó lehet. Nagy Zoltán ugyanis a háromszoros kisvilágbajnok, Gálfi András edzőpartnere volt, Lelkes Attila pedig korábban thai boksz-ban versenyzett. A gála este 6-kor kezdődik a paksi Városi Sportcsarnokban.