Judit
2 °C
7 °C

Madár tovább szárnyal

2000.12.16. 21:12
Az amerikai Willie McDonald várt szombaton este Essenben, a profi pályafutásának második mérkőzésére készülő Erdei Zsoltra. A 37 éves amerikai eredménylistája nem volt különösebben tiszteletet parancsoló: 13 győzelem mellett, 25-ször hagyta el vesztesen a szorítót. Szombattól ezt a számot 26-ra növelte Madár.
Madár az elmúlt hét keddjén debütált és első ellenfelét, a belga Filip Houthooftot hamar kiütötte. Az a mérkőzés még a csapat, az Universum Gym edzőtermében volt, a mai győzelem viszont már egy profi bokszgála keretében született. A meccs érdekessége volt, hogy nem csak Fritz Sdunek edző, hanem Kovács ,,Koko" István is a szorító sarkában foglalt helyet, lefordítani az edzői utasításokat.

A tegnapi mérlegelésnél Madár 79.1-et, az amerikai 78.6-ot nyomott. Mint kiderült a tengeren túli nem csak könnyebbnek, de könnyűnek is találtatott.

Erdei aranyszínű ruhában, magabiztosan szállt a kötelek közé, ahol már a mérkőzés legelején tudatosította tengeren túli ellenfelével, itt ma nem sok keresnivalója lehet. Először az első menet végén küldte padlóra az amerikait, majd a második menet közepéig még kétszer. A mérkőzésvezető valószínűleg megunta az állandó számolgatást, és leléptette a színes bőrű Willie-t.

Erdei Zsolt, így eddigi profi pályafutása alatt 2 és fél menetet töltött a ringben, ez idő alatt ötször(!) küldte padlóra ellenfeleit. Remélhetőleg folyt. köv...

Michalczewski győzött Essenben
Az esseni profi ökölvívógála szombat éjszakai csúcspontját a Dariusz Michalczewski - Ka-Dy King világbajnoki címmérkőzés jelentette. A Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú összecsapásán a lengyel származású német öklöző a hetedik menetben technikai K. O.-val legyőzte amerikai ellenfelét, és ezzel ismét megvédte világbajnoki címét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?