Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Madár tovább szárnyal

2000.12.16. 21:12
Az amerikai Willie McDonald várt szombaton este Essenben, a profi pályafutásának második mérkőzésére készülő Erdei Zsoltra. A 37 éves amerikai eredménylistája nem volt különösebben tiszteletet parancsoló: 13 győzelem mellett, 25-ször hagyta el vesztesen a szorítót. Szombattól ezt a számot 26-ra növelte Madár.
Madár az elmúlt hét keddjén debütált és első ellenfelét, a belga Filip Houthooftot hamar kiütötte. Az a mérkőzés még a csapat, az Universum Gym edzőtermében volt, a mai győzelem viszont már egy profi bokszgála keretében született. A meccs érdekessége volt, hogy nem csak Fritz Sdunek edző, hanem Kovács ,,Koko" István is a szorító sarkában foglalt helyet, lefordítani az edzői utasításokat.

A tegnapi mérlegelésnél Madár 79.1-et, az amerikai 78.6-ot nyomott. Mint kiderült a tengeren túli nem csak könnyebbnek, de könnyűnek is találtatott.

Erdei aranyszínű ruhában, magabiztosan szállt a kötelek közé, ahol már a mérkőzés legelején tudatosította tengeren túli ellenfelével, itt ma nem sok keresnivalója lehet. Először az első menet végén küldte padlóra az amerikait, majd a második menet közepéig még kétszer. A mérkőzésvezető valószínűleg megunta az állandó számolgatást, és leléptette a színes bőrű Willie-t.

Erdei Zsolt, így eddigi profi pályafutása alatt 2 és fél menetet töltött a ringben, ez idő alatt ötször(!) küldte padlóra ellenfeleit. Remélhetőleg folyt. köv...

Michalczewski győzött Essenben
Az esseni profi ökölvívógála szombat éjszakai csúcspontját a Dariusz Michalczewski - Ka-Dy King világbajnoki címmérkőzés jelentette. A Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú összecsapásán a lengyel származású német öklöző a hetedik menetben technikai K. O.-val legyőzte amerikai ellenfelét, és ezzel ismét megvédte világbajnoki címét.