Kovács István június 16-án a Kisstadionban bokszol

2001.05.10. 13:53
Kovács István újra Magyarországon bokszol. 2001. június 16-án profi bokszgálát rendeznek a Kisstadionban, melyen Koko első alkalommal fogja megvédeni világbajnoki címét. A szervezők 15 000 szurkolóra számítanak, az argentin Juan Pablo Chacon elleni mérkőzésen. A csütörtöki sajtótájékoztatón Koko és edzője, Fritz Sdunek is elmondta, hogy biztosak a magyar versenyző sikerében. A gála keretében szorítóba lép Erdei Zsolt is.
A csütörtöki sajtótájékoztatón Koko és edzője, Fritz Sdunek is elmondta, hogy biztosak a magyar versenyző sikerében
Kovács István újra Magyarországon bokszol. 2001. június 16-án profi bokszgálát rendeznek a Kisstadionban, melyen Koko első alkalommal fogja megvédeni világbajnoki címét. A szervezők 15000 szurkolóra számítanak, az argentin Juan Pablo Chacon elleni mérkőzésen. A csütörtöki sajtótájékoztatón Koko és edzője, Fritz Sdunek is elmondta, hogy biztosak a magyar versenyző sikerében. A gála keretében szorítóba lép Erdei Zsolt is.

A legnehezebb meccs mindig a legelső címvédő mérkőzés. Ezt Peter Hanraths, az Univerzum Boksz -Promotion ügyvezetője mondta azon a sajtótájékoztatón, melynek apropóját az adta, hogy kiderült, mikor is fogja a WBO magyar világbajnoka megvédeni címét.

Koko kérésére a helyszín: Budapest

Az Univerzum egyik főmogulja elmondta még, hogy miután Hamed lemondott a világbajnoki ővröl, így egy üres címért mérkőzött idén január 27-én Kovács István Diazzal. Ilyen esetben azonban fél éven belül meg kell védenie ezt a címet a győztesnek. A legtöbb ökölvívónak ezek az első címvédő meccsek szoktak a legnehezebb erőpróbák lenni, ez valószínűleg így lesz Koko esetében is, de a klubnál biztosak a magyar öklöző győzelmében.

Kokó a címvédő
Ám miután már Kovács a címvédő, így sokkal inkább az Univerzum vezényelhette le a mérkőzés feltételeit. Az argentinok szerették volna hazai környezetben látni versenyzőjüket, míg a német klub - érthető okokból - szerette volna Németországban rendezni a találkozót. Végül mégis az döntött a magyar főváros mellett, hogy Koko nagyon szerette volna itthon megvédeni világbajnoki övét. És, mint az ügyvezető hozzátette, a magyar fiú tett már annyit a klubért, hogy méltányolják kérését.

Szeretnék egy minél látványosabb show keretében megrendezni a meccset, és még másik 7-8 mérkőzés színesítené a műsort. Ami már biztos, hogy ugyancsak a kötelek közé lép Erdei Zsolt, aki ötödik mérkőzésére készül. Ellenfele még nem ismert. A helyszín pedig a Kisstadion lesz, mert ezen a napon, a Fradi pályán - ahol egyébként Koko szerette volna - Fradi meccset rendeznek Dámosy Zsolt, Koko menedzsere hozzátette, hogy ennél jobb helyszínt, a BS hiánya miatt, nem lehetett találni.

Sdunek: Megoldjuk

Fritz Sdunek
Biztos a sikerben
A hat hét múlva sorra kerülő összecsapásra változtatni fogunk Pista harcmodorán. Ezt már Fritz Sdunek, a csapat edzője mondta. Januárban Diaz jött előre, nekünk ellentámadásokkal kellett őt megzavarnunk. Most azonban nekünk kell kezdeményezni, de szerinte ezt a problémát is megoldják. Sdunek biztos a sikerben, mert szerinte Kovács jelenleg a pehelysúly legjobbja.

Az érintett ezen csak mosolygott. Majd gyorsan hozzátette mestere szavaihoz, hogy az előtte álló időben olyan formába tud kerülni, hogy reméli, sikerül megvédenie címét. Ebben nagy segítség lesz számára a kilátogató több ezer néző, akiknek nem okozhat csalódást.

Kicsit zavaró volt számára a huzavona a meccs időpontja és helyszíne körül, de most már teljes intenzitással tud rá készülni. Mostantól csak a mérkőzésre koncentrál, és csak egy héttel a találkozó előtt érkezik haza.

Nem szabad lebecsülnöm Chacont

Az első címvédő meccsek szoktak a legnehezebb erőpróbák lenni
Ellenfeléről elmondta, hogy szakmailag elmarad a legjobbaktól, ám fizikailag roppant erős. Ennek ellenére bízik a sikerében, bár nem szabad lebecsülni az argentint. Erre az elmúlt hetek eredményei adnak jó példát, amikor is a verhetetlennek hitt Hamed és Lewis is vereséget szenvedett.

Ő pedig most érthető okokból nem szeretne a nagyok nyomába lépni.