György
16 °C
24 °C

Kokó folytatja

2001.07.23. 11:45
Kovács István az Universum Box Promotion ökölvívója hétfő délelőtti sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy folytatja profi ökölvívó pályafutását. Kokó szeptember 15-én öklözik, de nem címmeccsen, és az ellenfél is kérdéses még. Az Univerzum mindenben mellette áll - derült ki a hétfői sajtótájékoztatón.
Folytatom!
Június tizenhatodikán szenvedett kiütéses vereséget Kovács István a Kisstadionban. Az Universum Box Promotion ökölvívója, mint a WBO világbajnoki cím védője egyértelműen esélyesebbnek tűnt argentin ellenfelénél, Julio Pablo Chaconnál. A dél-amerikai öklöző azonban rácáfolt a várakozásokra, és a tizenötezer néző döbbenetére az ötödik menetben padlóra küldte vetélytársát, és elhódította a világbajnoki övet.

A vereség okozta kábulatot követően megindult a találgatás, hogy folytatja-e pályafutását a trónfosztott bajnok. Kokó első nyilatkozataiban kitért a válasz elől, csupán annyit árult el, hogy legalább egy hónap pihenőre lesz szüksége, mielőtt meghozza a végső döntést. Későbbi interjúiban már a lehetséges folytatás feltételeiről beszélt.

Kokó: Folytatom!

A mai sajtótájékoztatón Kovács István köszönetét fejezte ki a sajtó képviselőinek a türelemért, majd megköszönte az egész országból feléje áradó szeretetet. Elmondta, hogy döntésében jelentős szerepet játszott az Universum, amely teljes fokú támogatásáról biztosította. Voltaképpen ezért döntött a folytatás melett. Igaz, mint mondta, abba se hagyta az ökölvívást, csak önmagában kellett "rendet tennie".

Kokó saját bevallása szerint még két évig szeretne ökölvívásból élni, ezért döntő lehet, hogy mikor szerezheti vissza bajnoki címét. Erre talán már a jövő év elején sor kerülhet, és mint mondta: "Tanultam a hibáimból, augusztus elején utazom vissza Hamburgba, és ott kezdem el a felkészülést a szeptember 15-ei meccsre. Győzelemre törően fogok játszani, látványosan, de nem könnyelműen."

Még két évig szeretne az ökölvívásból élni
Dámossy Zsolt, Kokó menedzsere elmondta: bárhogy döntöttek volna a németek, ők elfogadták volna. Így azonban még jobban örülnek a döntésnek. Tudják, hogy az Universumnál sokat áldoztak rá - nem csak anyagilag - hiszen Kokó a csapat "első csapatában szerepel, a két Klicskó és Michalcziewski mellett. Ugyancsak ide tartozik még Grigorjan is, aki Budapesten súlyos sérülést szenvedett - a negyedik menettől kezdve izomszakadással öklözte végig a meccsét - így 6-8 hónapos kihagyás vár rá.

A németek már a kérdést is butának tartották, hiszen nincs még egy olyan versenyzőjük, aki 15 ezer embert ki tud csalogatni egy-egy meccsre. A csapat mindent megtesz egy mielőbbi címmérkőzés lekötéséért. Ezt megígérték akkor is, amikor Hamed lemondott az övéről, és ezt akkor be is tartották. Így esély van rá, hogy az év végén, jövő év elején címért mérkőzhet a magyar versenyző.

Érdekességként végezetül elmondták még, hogy Erdei Zsolt augusztus negyedikén mérkőzik Las Vegasban, Klicsko világbajnoki címmeccse előtt. Ugyancsak elhangzott, hogy szeptember 17-étől az Aranykéz utcában nyílik a Kokó-klub, ahol Kovács István fog barátaival talk-show formájában válaszolni a rajongóinak.