Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Erdei Zsolt újabb győzelme

2001.08.05. 16:21
Erdei Zsolt hatodik, profik között megvívott meccsét is megnyerte. A népszerű "Madár" ezúttal Las Vegasban lépett kötelek közé, és a harmadik menetben technikai KO-val győzött amerikai riválisa ellen. Az est fő mérkőzésén Vlagyimir Klicsko megvédte WBO nehézsúlyú világbajnoki címét a szintén amerikai Charles Shufford ellen.
Universum Box Promotion fennállása óta először vívott címmeccset Las Vegasban, és a Mandalay Bay Hotels and Casinóban tartott show-n teljes siker koronázta a hamburgi klub fellépését. Ebben a sikerben jelentős szerepet játszott Erdei Zsolt is, aki hatodik meccsét vívta a profik között. Ellenfele az amerikai Dennis Matthews volt, akinek nem tűnt félelmetesnek a meccslistája a találkozó előtt. Eddigi 28 meccséből 22-szer kikapott.

Erdei Zsolt
Most Erdei tovább rontotta ezt az átlagot, miután végig fölényben öklözve, nagyon megverte az amerikait. Amatőr Európa- és világbajnokunk végül a harmadik menetben technikai KO-val győzött texasi riválisa ellen. Madár így hatodik mérkőzésén negyedik KO győzelmét szerezte.

Ugyancsak az Universum dicsőséglistáját bővítette Juan Carlos Gómez is. A kubai - aki profi pályafutása során, 33 meccsén még nem szenvedett vereséget - ezúttal is győzött, legújabb trófeája az amerikai Alfred Cole volt. Gómez a cirkálósúlyúak közül váltott át nehézsúlyba, de ez nem okozott neki nagy gondot, és az ötödik menetben technikai KO-val győzött Cole ellen.

A nap főmeccsén Vlagyimir Klicsko és az amerikai Charles Shufford csapott össze. A tét sem volt kicsi, a kijevi óriás másodszor készült megvédeni a WBO nehézsúlyú világbajnoki címét. Ez a "kisebbik" Klicskónak nem okozott nagy nehézségeket. Shufford, aki egykor amerikaifutball-játékosként kezdte sportpályafutását, nem mutatott nagy elszántságot, főleg a védekezésre koncentrált.

Mindössze a hatodik menetig sikerült állnia az egykori ukrán olimpiai bajnok pofonjait, akkor azonban kiütötte őt Klicsko. Ezzel a győzelemmel megvédte címét, az Universum Box Promotion pedig letette névjegyét a tengerentúlon.