Erdei Zsolt New Yorkban mérkőzik

2001.11.12. 16:00
Nem november 24-én, hanem december 1-én vívja következő profi ökölvívó mérkőzést Erdei Zsolt. Az Universum Box Promotion ökölvívója Vlagyimir Klicskónak, a New Yorkban megrendezendő WBO világbajnoki címvédő gáláján lép kötetek közé, jelen pillanatban még ismeretlen ellenféllel szemben. 'Madár' érdeklődésünkre elmondta, hogy felkészülését nem zavarja a változás, sőt, számára nagy megtiszteltetés, hogy ismét mérkőzhet az Egyesült Államokban.
A tervezett november 24-i időpont helyett, egy héttel később, december 1-én lép szorítóba pályafutása kilencedik profi mérkőzésén Erdei Zsolt. Az amatőrök között világbajnoki címet, valamint olimpiai bronzérmet szerzett ökölvívó, aki eddig minden összecsapását megnyerte a hivatásosok között, immár másodszorra mérkőzik az Egyesült Államokban. Madár augusztusban Las Vegasban a harmadik menetben technikai K.O.-val győzött amerikai riválisa ellen. A pontos helyszín ezúttal nem a kaszinóváros lesz, hanem New York.

"Nem érzek csalódást, mert egy héttel később kell bokszolnom. Sőt, inkább megtiszteltetés számomra, hogy ismét az Egyesült Államokban versenyezhetek. A döntés hátterében az Universum Box Promotion nehézsúlyú bokszolójának, Vlagyimir Klicskónak a címmérkőzése áll. Mivel vele tart az edző Fritz Sdunek is, így nem maradt volna tréner, aki felkészített volna a novemberi meccsre, ezért inkább nekem is szervezetek egy mérkőzést New Yorkban" - indokolta a változtatást Erdei.

A felkészülésben túl nagy változást nem hozott az időpont módosulása. A megkezdett munkát az előzetes tervek szerint folytatta, mindössze a formaidőzítésben hajtanak végre apróbb korrekciót. A leendő ellenfél személye még nem ismert, bár Erdei szerint - mivel természetesen ez még nem címmérkőzés - ez nem is túl lényeges kérdés. "Úgy kell készülnöm, hogy bárkit le tudjak győzni"- nyilatkozta optimistán amatőr világbajnokunk.