Klicsko-Lewis meccs a láthatáron

2001.11.19. 16:05
Bár Lennox Lewis, a WBC (Boksz Világtanács) és az IBF (Nemzetközi Bokszföderáció) nehézsúlyú profi világbajnoka legközelebb Mike Tysonnal akar mérkőzni, lehetséges ellenfelei között van Vlagyimir Klicsko, a WBO (Boksz Világszervezet) legjobbja is
A brit Lennox Lewis a hét végén Las Vegasban a negyedik menetben kiütéssel legyőzte az amerikai Hasim Rahmant. Győzelmével nem csak visszavágott áprilisban elszenvedett, szintén kiütéses vereségért, hanem egyben visszaszerezte a világbajnoki öveit is. A sikeres mérkőzés után adott első nyilatkozataiban nem titkolta: következő ellenfélnek az egykori világelső, a börtönbüntetését letöltő, és legutóbb a dán Nielsent verő Mike Tyson ellen szeretne bokszolni. Már időpontja és helyszíne is van az összecsapásnak: a tervek szerint Atlantic Cityben mérkőznének, január 19-én.

Ugyanakkor korántsem biztos, hogy a világbajnok "Iron Mike"-kal meccsel, hiszen bejelentkezett a hamburgi Universum Box Promotion - Kovács István és Erdei Zsolt klubja - versenyzője, Vlagyimir Klicsko is. Az ukrán óriás legközelebb december 1-jén a nigériai David Izon ellen száll ringbe New Yorkban (a gálán bokszolni fog Erdei Zsolt is), de azt követően már Lewisszal akar mérkőzni.

Klaus-Peter Kohl, az Universum mérkőzés-szervezője is optimistán látja a mérkőzés létrejöttének esélyeit. "Egyre biztatóbb a helyzet. A jövő héten intenzív tárgyalásokat kezdünk Lewis menedzserével és a közvetítési jogokat birtokló HBO televíziós csatornával" - mondta Klaus-Peter Kohl.

Az érintetett, Vlagyimir Klicsko mindenesetre készen áll, hogy megmérkőzzön a nehézsúly immár koronázott királyával. "Izon ellen megmutatom, hogy felkészült vagyok a Lewis elleni meccsre. Most már újra ő a bajnok, így beteljesülhet az álmom, megküzdhetek vele- nyilatkozott Klicsko.