Elmarad Tyson meccse

2001.12.08. 13:31
Mike Tyson nem küzd meg Ray Mercerrel. Az amerikai nehézsúlyú profi bokszoló azért lépett vissza a honfitársa ellen január 19-re kiírt párharctól, mert a brit Lennox Lewis megfenyegette: bepereli, ha nem marad el a találkozó.
Mégsem rendezik meg a Mike Tyson-Ray Mercer férfi nehézsúlyú ökölvívó mérkőzést. Az okokról maga "Iron Mike" nyilatkozottt:
"Biztos vagyok benne, hogy Ray megért engem. Pontosan tudja, hogy mi történt a háttérben és a helyemben ő is ugyanígy döntött volna" - mondta Tyson. "Számomra mindennél fontosabb a világbajnoki öv megszerzése. Lewis a címvédő, ezért vele kell összecsapnom. Nem lesz hosszú meccs, pillanatok alatt összetöröm az állkapcsát és megszerzem, ami nekem jár."

Perrel fenyegetőztek

Lewis bírósági pert helyezett kilátásba arra az esetre, ha Tyson kötelek közé lép Mercer ellen. Arra hivatkozott, hogy ha Mercer nyer, akkor a Tyson elleni meccs már nem jelent nagy szenzációt, és ez számára legalább 20 millió dolláros veszteséget jelentene.

"Mike-ról ilyesmit nem feltételezek, de valamelyik tanácsadójának még idejében megjött az esze" - jelentette ki Lewis. "Örülök, hogy nem a bíróságon, hanem a ringben találkozunk egymással. Engedem, hogy az első menetekben kitombolja magát, utána leütöm és kész."

A két boxoló 100 millió dollárt kap a meccsért

Az április 6-ra, Las Vegasba tervezett összecsapásért a két bokszoló összesen 100 millió dollárt kap. A részletekről folynak az egyeztetések, mindkét oldalon remélik, hogy még idén sikerül aláírni a szerződést.

Az IBF és WBC övét - Hasim Rahman kiütésével - Lewis november 18-án hódította vissza. Profi pályafutása során 39 győzelem mellett kétszer szenvedett vereséget, egyszer ért el döntetlent. Tyson mérlege: 49 siker, 3 vereség. Utoljára október 13-án bokszolt: a dán Brian Nielsent technikai KO-val győzte le.