Alfréd
-2 °C
2 °C
Magyarország
ma 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Ruiz: Kiütöm Holyfieldet!

2001.12.14. 19:31
Mind a címvédő Jonh Ruiz, mind pedig kihívója, Evander Holyfield is gyors győzelemben reménykedik a szombat eseti profi ökölvívó világbajnoki címmérkőzésen. A két amerikai csatája jelenleg 1-1-re áll, legutóbbi összecsapásukon Ruiz egyhangú pontozással győzött.
Ismét megmérkőzik egymással a nehézsúlyú profi ökölvívás két nagynevű riválisa: Jonh Ruiz és Evander Holyfield. A Boksz Világszövetség (WBA) világbajnoki címmérkőzését a Connecticut állambeli Mashantucket kaszinójában szombat este rendezik meg, de a riválisok szóban már megmérkőztek egymással. A szócsata döntetlenül végződött, himivel mindketten kiütéses győzelmet jósoltak önmaguknak.

A címvédő gyors befejezést vár

"Legutóbb egyhangú pontozással nyertem, de ezúttal hamarabb befejezem a meccset - fogadkozott a 29 éves puerto ricó-i származású Ruiz, aki március 4-én verte mostani kihívóját egyhangú pontozással.

Holyfield: "Megszerzem a világbajnoki öveket!"

Ruiz kijelentése nem maradt visszhang nélkül: Holyfield, aki már ötödik világbajnoki címére készül - hasonló stílusban válaszolt ellenfele kijelentéseire."Gyorsan kiütöm. Nemcsak a WBA, hanem a WBO és az IBF övét is meg akarom szerezni, még ha 80 évesen is kell bokszolnom értük" - mondta magabiztosan a 39 esztendős amerikai.

Összesen 5,25 millió dollárt kasszíroz a két ökölvívó

Egy biztos: egyikük sem jár rosszul, hiszen a Holyfield (37 győzelem, 1 döntetlen, 5 vereség) 2 millió, Ruiz (37-4) 3,25 millió dollárral lesz gazdagabb a találkozó után.

A mérkőzést eredetileg augusztus 5-re tervezték, de a címvédő Ruiz nyaksérülése miatt október 6. lett az új időpont. Ekkor azonban a bokája fájt, és november 25-re halasztották az összecsapást. A talákozót, amelyet Pekingben rendeztek volna meg, azonban immár haradszorra is elmaradt, mert az Egyesült Államok külügyminisztériuma a szeptember 11-i terrortámadás után nem javasolta a bokszolóknak, hogy Kínába repüljenek.