Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Tömegverekedés a Tyson-Lewis meccs sajtótájékoztatóján

2002.01.22. 20:40
Tömegverekedés tört ki Lennox Lewis és kihívója, az amerikai Mike Tyson New York-i sajtótájékoztatóján, amelyen bejelentették, hogy a Boksz Világtanács (WBC), valamint a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) nehézsúlyú bajnoka, április 6-án Las Vegasban méri össze erejét.
Mike Tyson
Újabb botrányt okozott Mike Tyson. Az harmincöt éves amerikai ökölvívó ezúttal tömegverekedést okozott azon a New York-i sajtótájékoztatón, amelyen bejelentették, hogy Lennox Lewis a WBC és az IBF nehézsúlyú bajnoka, és az egykori bajnok Tyson első összecsapását április 6-án, Las Vegasban rendezik meg.

A két főszereplő a színpad jobb, illetve bal oldalán állt a média képviselői előtt, amikor a tengerentúli öklöző hirtelen leendő ellenfeléhez lépett, s megütötte az egyik mellette álló férfit. Az ezt követően kitört összecsapásban Lewison és Tysonon kívül körülbelül húszan vettek részt.

Tysonnak rövid időn belül ez volt a harmadik afférja. A nemi erőszakért a börtönt is megjárt sportoló még decemberben egy bárban szólalkozott össze egy másik ökölvívóval, Michell Rose-zal. A szóváltást követően a megsértett Tyson a mulató előtt egyszerűen leütötte Rose-t. Alig egy hónap múlva újabb esettel hívta fel magára figyelmet: a botrányairól (is) elhíresült amerikai ezúttal egy havannai szállodában randalírozott. Tyson akkor kapott dührohamot, amikor a liftből kilépve meglátta a rá váró újságírókat: felemelt ököllel, ordítva indult meg feléjük, és a szálloda halljának díszleteként szolgáló üveggolyókkal dobálta meg őket.

Lennox Lewis
Magán az összecsapáson Lewis kizárólag a WBC-övét kockáztatja. Amennyiben Tyson győz, harmadszor lesz a nehézsúly világbajnoka, és ez előtte csak Muhammad Alinak, Evander Holyfieldnek, illetve mostani ellenfelének sikerült. Ha ez bekövetkezik, akkor a brit világbajnok várhatóan visszavonul az aktív sportolástól."Rajtam kívül Evander Holyfield és Tyson a legnagyobb. Előbbit már legyőztem, most már csak utóbbi skalpjára vágyom. Ha az megvan, jöhetnek a fiatalok" - mondta még korábban Lewis.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?