Vendel
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Tömegverekedés a Tyson-Lewis meccs sajtótájékoztatóján

2002.01.22. 20:40
Tömegverekedés tört ki Lennox Lewis és kihívója, az amerikai Mike Tyson New York-i sajtótájékoztatóján, amelyen bejelentették, hogy a Boksz Világtanács (WBC), valamint a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) nehézsúlyú bajnoka, április 6-án Las Vegasban méri össze erejét.
Mike Tyson
Újabb botrányt okozott Mike Tyson. Az harmincöt éves amerikai ökölvívó ezúttal tömegverekedést okozott azon a New York-i sajtótájékoztatón, amelyen bejelentették, hogy Lennox Lewis a WBC és az IBF nehézsúlyú bajnoka, és az egykori bajnok Tyson első összecsapását április 6-án, Las Vegasban rendezik meg.

A két főszereplő a színpad jobb, illetve bal oldalán állt a média képviselői előtt, amikor a tengerentúli öklöző hirtelen leendő ellenfeléhez lépett, s megütötte az egyik mellette álló férfit. Az ezt követően kitört összecsapásban Lewison és Tysonon kívül körülbelül húszan vettek részt.

Tysonnak rövid időn belül ez volt a harmadik afférja. A nemi erőszakért a börtönt is megjárt sportoló még decemberben egy bárban szólalkozott össze egy másik ökölvívóval, Michell Rose-zal. A szóváltást követően a megsértett Tyson a mulató előtt egyszerűen leütötte Rose-t. Alig egy hónap múlva újabb esettel hívta fel magára figyelmet: a botrányairól (is) elhíresült amerikai ezúttal egy havannai szállodában randalírozott. Tyson akkor kapott dührohamot, amikor a liftből kilépve meglátta a rá váró újságírókat: felemelt ököllel, ordítva indult meg feléjük, és a szálloda halljának díszleteként szolgáló üveggolyókkal dobálta meg őket.

Lennox Lewis
Magán az összecsapáson Lewis kizárólag a WBC-övét kockáztatja. Amennyiben Tyson győz, harmadszor lesz a nehézsúly világbajnoka, és ez előtte csak Muhammad Alinak, Evander Holyfieldnek, illetve mostani ellenfelének sikerült. Ha ez bekövetkezik, akkor a brit világbajnok várhatóan visszavonul az aktív sportolástól."Rajtam kívül Evander Holyfield és Tyson a legnagyobb. Előbbit már legyőztem, most már csak utóbbi skalpjára vágyom. Ha az megvan, jöhetnek a fiatalok" - mondta még korábban Lewis.