Roy Jones és Hopkins újra a trónon maradt

2002.02.03. 18:25
Két nagy hírveréssel beharangozott meccsre került sor Amerikában magyar idő szerint vasárnapra virradóra. Az egyiken a középsúlyú Bernard Hopkins tizenötödik alkalommal védte meg világbajnoki övét, ezzel rekordot döntött. A Dariusz Michalczewski súlycsoportjában öklöző Roy Jones Junior mindhárom világbajnoki címét kockáztatta, de kiütéssel nyert az ausztrál Glenn Kellyt.
Readingben a középsúlyú Bernard Hopkins határozottan csúcsjavítási szándékkal lépett ringbe az ugyancsak amerikai Cael Daniels ellen. Hopkins ugyanis amennyiben újra nyer, akkor immáron tizenötödik alkalommal védi meg a WBA és a WBC világbajnoki címét. (Ezen a listán szerepel vesztesként például Felix Trinidad is.)

Hopkins - tizeneötödször is

Korábban ezt a rekordot az argentin - azóta autóbalesetben elhunyt - Carlos Monzon tartotta, aki a hetvenes években nyerte sorra a meccseit. Hopkins a meccs elején nehezen lendült bele, de ezek után vita sem férhetett győzelméhez. A címvédő a tizedik menetre őrölte fel ellenfele erejét, és akkor technikai K.O-val nyert.

Miaimiban a félnehézsúlyú - Erdei Zsolt és Dariusz Michalczewski súlycsoportja - Roy Jones Junior három világbajnoki övét tette kockára, de már a harmadik menetben kiderült, hogy sokkal jobb erőben van, mint ausztrál - nem mellékesen mindeddig veretlen - riválisa, hiszen már ekkor padlóra küldte.

Leengedte a kezét, majd kiütötte a veretlen ausztrált

Ezek után némiképp magához tért Kelly a hatodik menetig minden rendben is volt vele, ám ekkor ismét - ezúttal testre - megrendítő erejű találatot kapott. Ezt is elviselte még, ám a hetedik menetben már nem volt kegyelem, nem kerülhette el a kiütést. Érdekesség, hogy Jones ekkor meglepőt húzott, leengedte a kezeit, így csalogatta ki a korántsem kezdeményező ausztrált, és végül egy jobbegyenessel pontot tett a meccs végére.

A WBA, WBC és IBF amerikai bajnoka negyvenhatodik győzelmét aratta. A WBO világbajnoki címét az universumos Michalczewski őrzi, de a két klasszis mérkőzéséről ezúttal sem esett szó.