Judit
2 °C
7 °C

Roy Jones és Hopkins újra a trónon maradt

2002.02.03. 18:25
Két nagy hírveréssel beharangozott meccsre került sor Amerikában magyar idő szerint vasárnapra virradóra. Az egyiken a középsúlyú Bernard Hopkins tizenötödik alkalommal védte meg világbajnoki övét, ezzel rekordot döntött. A Dariusz Michalczewski súlycsoportjában öklöző Roy Jones Junior mindhárom világbajnoki címét kockáztatta, de kiütéssel nyert az ausztrál Glenn Kellyt.
Readingben a középsúlyú Bernard Hopkins határozottan csúcsjavítási szándékkal lépett ringbe az ugyancsak amerikai Cael Daniels ellen. Hopkins ugyanis amennyiben újra nyer, akkor immáron tizenötödik alkalommal védi meg a WBA és a WBC világbajnoki címét. (Ezen a listán szerepel vesztesként például Felix Trinidad is.)

Hopkins - tizeneötödször is

Korábban ezt a rekordot az argentin - azóta autóbalesetben elhunyt - Carlos Monzon tartotta, aki a hetvenes években nyerte sorra a meccseit. Hopkins a meccs elején nehezen lendült bele, de ezek után vita sem férhetett győzelméhez. A címvédő a tizedik menetre őrölte fel ellenfele erejét, és akkor technikai K.O-val nyert.

Miaimiban a félnehézsúlyú - Erdei Zsolt és Dariusz Michalczewski súlycsoportja - Roy Jones Junior három világbajnoki övét tette kockára, de már a harmadik menetben kiderült, hogy sokkal jobb erőben van, mint ausztrál - nem mellékesen mindeddig veretlen - riválisa, hiszen már ekkor padlóra küldte.

Leengedte a kezét, majd kiütötte a veretlen ausztrált

Ezek után némiképp magához tért Kelly a hatodik menetig minden rendben is volt vele, ám ekkor ismét - ezúttal testre - megrendítő erejű találatot kapott. Ezt is elviselte még, ám a hetedik menetben már nem volt kegyelem, nem kerülhette el a kiütést. Érdekesség, hogy Jones ekkor meglepőt húzott, leengedte a kezeit, így csalogatta ki a korántsem kezdeményező ausztrált, és végül egy jobbegyenessel pontot tett a meccs végére.

A WBA, WBC és IBF amerikai bajnoka negyvenhatodik győzelmét aratta. A WBO világbajnoki címét az universumos Michalczewski őrzi, de a két klasszis mérkőzéséről ezúttal sem esett szó.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?