Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Kokó még az idén vb-címmeccset kap az Universumtól

2002.02.05. 18:02
Kedden bekövetkezett, amire már régóta számítani lehetett: Kovács István profi ökölvívónk egyesületi elnöke, Peter Hanraths is szót kért. Kokó ugyanis azt sem tartotta kizártnak, hogy visszavonul, amennyiben az Universum és az ő tervei nem egyeznek. Hanraths elmondta: azon fáradoznak, hogy még az idén vb-címmeccsen mérkőzzön Kovács.
Kovács István miután tavaly júniusban elveszítette a WBO világbajnoki övét mindössze egyszer lépett ringbe. Az a mérkőzése is hosszas huzavona után jöhetett létre, nicaraguai ellenfelét a meccs előtt két nappal ismerte meg ország-világ. (A mérlegelésre el sem ment például.)

Kokó a visszavonulását sem zárta ki

Kokó akkor ettől függetlenül örült, hiszen számára is bebizonyosodott, hogy klubjának azért még vannak tervei vele, és a mendemondáknak - miszerint nem tartják jó befektetésnek - nincs valóságalapja. A múlt héten azonban kiderült, hogy az Eb-címmeccse kútba esett. Ráadásképpen a Nemzeti Sport arról számolt be, hogy tőlük tudta meg öklözőnk - az Universum nem értesítette -, hogy mégsem sikerült összehozni az összecsapást.

Kokó alighanem kétségbe esett, és sok mindent át is értékelt, így nem véletlenül nyilatkozta azt a keddi Nap-keltében: "amennyiben a klub és jómagam szándékai nem egyeznek, akkor levonom a konzekvenciákat, és visszavonulásom sem kizárt."

Miért nem jött létre az Eb mékőzés?

Ezzel egyszersmind ki is ugrasztotta a nyulat a bokorból, és Hanrats az MTI-nek nyilatkozva kifejtette: "István a világ egyik legjobb pehelysúlyú bunyósa, nekünk is az a célunk, hogy minél előbb visszakerüljön a csúcsra. Legközelebb március 16-án lép szorítóba, a helyszínről és a lehetséges ellenfélről még folynak a tárgyalások."

Majd hozzátette: meglepődött Kovács "kifakadásán". Megbeszéltük vele - folytatta -, hogy lemondjuk a Michael Brodie elleni Eb-címmeccset, így ugyanis hamarabb küzdhet a világbajnoki övért. Két-három összecsapásra szüksége van, utána viszont, ha minden a terveink szerint alakul, még idén vb-címmérkőzésen szerepelhet."

Meg is nyugodhatnánk, de

Szóval, akár meg is nyugodhatnánk, de részint Kokó az elnökkel ellenkezőleg vélekedett a sportnapilapban, részint korántsem biztos, hogy a valószínűleg tekintélyes összegbe kerülő címmeccsig nem változik meg a helyzet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?