Kokó még az idén vb-címmeccset kap az Universumtól

2002.02.05. 18:02
Kedden bekövetkezett, amire már régóta számítani lehetett: Kovács István profi ökölvívónk egyesületi elnöke, Peter Hanraths is szót kért. Kokó ugyanis azt sem tartotta kizártnak, hogy visszavonul, amennyiben az Universum és az ő tervei nem egyeznek. Hanraths elmondta: azon fáradoznak, hogy még az idén vb-címmeccsen mérkőzzön Kovács.
Kovács István miután tavaly júniusban elveszítette a WBO világbajnoki övét mindössze egyszer lépett ringbe. Az a mérkőzése is hosszas huzavona után jöhetett létre, nicaraguai ellenfelét a meccs előtt két nappal ismerte meg ország-világ. (A mérlegelésre el sem ment például.)

Kokó a visszavonulását sem zárta ki

Kokó akkor ettől függetlenül örült, hiszen számára is bebizonyosodott, hogy klubjának azért még vannak tervei vele, és a mendemondáknak - miszerint nem tartják jó befektetésnek - nincs valóságalapja. A múlt héten azonban kiderült, hogy az Eb-címmeccse kútba esett. Ráadásképpen a Nemzeti Sport arról számolt be, hogy tőlük tudta meg öklözőnk - az Universum nem értesítette -, hogy mégsem sikerült összehozni az összecsapást.

Kokó alighanem kétségbe esett, és sok mindent át is értékelt, így nem véletlenül nyilatkozta azt a keddi Nap-keltében: "amennyiben a klub és jómagam szándékai nem egyeznek, akkor levonom a konzekvenciákat, és visszavonulásom sem kizárt."

Miért nem jött létre az Eb mékőzés?

Ezzel egyszersmind ki is ugrasztotta a nyulat a bokorból, és Hanrats az MTI-nek nyilatkozva kifejtette: "István a világ egyik legjobb pehelysúlyú bunyósa, nekünk is az a célunk, hogy minél előbb visszakerüljön a csúcsra. Legközelebb március 16-án lép szorítóba, a helyszínről és a lehetséges ellenfélről még folynak a tárgyalások."

Majd hozzátette: meglepődött Kovács "kifakadásán". Megbeszéltük vele - folytatta -, hogy lemondjuk a Michael Brodie elleni Eb-címmeccset, így ugyanis hamarabb küzdhet a világbajnoki övért. Két-három összecsapásra szüksége van, utána viszont, ha minden a terveink szerint alakul, még idén vb-címmérkőzésen szerepelhet."

Meg is nyugodhatnánk, de

Szóval, akár meg is nyugodhatnánk, de részint Kokó az elnökkel ellenkezőleg vélekedett a sportnapilapban, részint korántsem biztos, hogy a valószínűleg tekintélyes összegbe kerülő címmeccsig nem változik meg a helyzet.